Strip
Nederlands

Daisy town

René Goscinny (scenarist), Morris (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
Daisy town
Scenarist
René Goscinny
Illustrator
Morris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Daisy town
Uitgever
[Givrins]: Lucky Comics, 2017 | Andere uitgaves
46 p. : ill.
ISBN
9782884714051 (paperback)

Besprekingen

Lucky Luke is sheriff in het pas gestichte stadje Daisy Town en heeft de zaak daar aardig in de hand, als de Daltons weer eens opduiken. Eerst proberen ze sheriff te worden om vervolgens, als dat niet lukt, een verbond te sluiten met een indianenstam met als doel de macht te veroveren in Daisy Town. Door de schranderheid van Lucky Luke wordt dit voorkomen. Een doorsnee Lucky Luke-verhaal vol vaart en vooral humor, hoewel destijds (het album verscheen oor het eerst in 1983) de inspiratie aardig was opgedroogd en de voorspelbaarheid soms erg groot is. Maar in vergelijking met andere langlopende series (bijvoorbeeld Suske en Wiske) nog zeer aanvaardbaar, zeker voor de vele jonge en oudere liefhebbers.

Over René Goscinny

René Goscinny (Parijs, 14 augustus 1926 – Parijs, 5 november 1977) was een Franse schrijver, humorist en scenarist van stripverhalen. Hij is het bekendst van zijn scenario's voor de reeksen Asterix en Lucky Luke.

Levensloop

Jeugd

Goscinny werd geboren in Parijs in een gezin van Poolse Joden. Hij was de tweede zoon van Stanislas "Simkha" Goscinny, een chemisch ingenieur uit Warschau, en Anna Beresniak Goscinny uit het dorpje Chodorkow (Oekraïne) die elkaar in Parijs hadden ontmoet. In 1928 verhuisde het gezin naar Buenos Aires omdat Goscinny senior daar een baan had gekregen.

Zijn jonge jaren bracht Goscinny door in Argentinië waar hij een korte carrière als tekenaar beleefde. In december 1943 overleed zijn vader. Goscinny had enkele baantjes, onder andere als leerling-accountant en als tekenaar. In 1945 verhuisde hij met zijn moeder naar de Verenigde Staten en ging bij zijn …Lees verder op Wikipedia

Suggesties