Strip
Nederlands

Western circus

René Goscinny (auteur), Morris (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
Western circus
Auteur
René Goscinny
Illustrator
Morris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Western circus
Uitgever
Brussel: Dargaud Benelux, 1988
46 p. : ill.
ISBN
90-6793-056-3 9789067930567

Besprekingen

Lucky Luke-verhalen hebben altijd een ware historische achtergrond. Deze maal het ontstaan van het 'Western Circus', compleet met indianen, cowboys en circusartiesten. Dit Western-circus sloeg ooit in als een bom in Parijs. Voordat een Fransman bij een rodeo dit bonte schouwspel ziet, zijn er al veel avonturen beleefd, waarbij de woord- en beeldgrapjes elkaar in bonte verscheidenheid opvolgen. De rol van Jolly Jumper, het paard van Lucky Luke, is deze maal zeer opvallend. Een strip die bij herlezen steeds nieuwe grapjes oplevert.

Over René Goscinny

René Goscinny (Parijs, 14 augustus 1926 – Parijs, 5 november 1977) was een Franse schrijver, humorist en scenarist van stripverhalen. Hij is het bekendst van zijn scenario's voor de reeksen Asterix en Lucky Luke.

Levensloop

Jeugd

Goscinny werd geboren in Parijs in een gezin van Poolse Joden. Hij was de tweede zoon van Stanislas "Simkha" Goscinny, een chemisch ingenieur uit Warschau, en Anna Beresniak Goscinny uit het dorpje Chodorkow (Oekraïne) die elkaar in Parijs hadden ontmoet. In 1928 verhuisde het gezin naar Buenos Aires omdat Goscinny senior daar een baan had gekregen.

Zijn jonge jaren bracht Goscinny door in Argentinië waar hij een korte carrière als tekenaar beleefde. In december 1943 overleed zijn vader. Goscinny had enkele baantjes, onder andere als leerling-accountant en als tekenaar. In 1945 verhuisde hij met zijn moeder naar de Verenigde Staten en ging bij zijn …Lees verder op Wikipedia

Suggesties