Boek
Nederlands
Wat & Hoe Hoogtepunten Ibiza & Formentera bevat insider tips, 'must see' plekken, en uitklapkaarten om het meeste uit je bezoek aan Ibiza & Formentera te halen. Met de Top 10-selectie, duidelijke wandelkaarten en een overzicht van de beste hotspots biedt Wat & Hoe Hoogtepunten Ibiza & Formentera je alle informatie die je nodig hebt.

Ibiza is een uniek, ruimdenkend e
Titel
Ibiza & Formentera
Auteur
Richard Sale
Bewerker
Jaap Verschoor
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Essential spiral Ibiza & Formentera
Parallelle titel
Ibiza en Formentera
Editie
Zevende, herziene druk
Uitgever
Utrecht: Kosmos Uitgevers, 2022
158 p. : ill.
ISBN
9789021595290 (paperback)

Besprekingen

Deze handige pocket geeft een duidelijk beeld van Ibiza en Formentera. Op het eerste zicht lijkt het boek eerder gericht op Nederlandse lezers. Dit blijkt onder meer uit de vergelijkingen van de oppervlakten van het eiland Ibiza, dat ongeveer zo groot is als de Noordoostpolder, terwijl Formentera ongeveer de oppervlakte heeft van Terschelling. Bij het vermelden van betalingsmiddelen op de eilanden spreekt men ook van een pinpas, iets wat in België minder gekend is.
In het hoofdstuk over de korte bezoeken worden allerlei tips gegeven om maximum een paar uur op pad te zijn. Dit is handig om veel dingen op een dag te kunnen combineren, maar het kan ook leuk zijn om bijvoorbeeld nog te doen voor je ’s middags terug naar de luchthaven moet om huiswaarts te keren. Het gedeelte ‘Reiswijzer’ geeft een goed overzicht van vervoer, praktische tips over telefoneren, politie, ambassades, gezondheid en een korte vertaallijst (Nederlands - Spaans - Catalaans). Het overzicht van de versch…Lees verder
De kleinere variant van de Wat & Hoe Reisgids. Kleine pockets met veel kleurenfoto's. De kaften bestaan uit uitklapbare plattegronden en kaarten. Het kenmerk van de gidsen is beknoptheid. De introductie in het gebied is minimaal met puntsgewijze opsommingen met weetjes. Met een top-10 selectie worden telkens in twee pagina's de belangrijkste bezienswaardigheden vermeld met website, foto, klein stukje tekst en praktische gegevens. Dan cafés, lunchadressen, restaurants, hotels, winkelen etc. Vervolgens worden per buurt bezienswaardigheden enkele zinnen en tips voor restaurants, hotels, uitgaan etc. gegeven. Ook zijn enkele wandelroutes opgenomen. De gids besluit met een algemeen register en een kaartregister. De gegeven informatie is beknopt, maar ideaal voor de korte vakantie. Duidelijke letter.