Strip
Nederlands

Guardian. 1

Robbert Damen (auteur)
+1
Guardian. 1
×
Guardian. 1 Guardian. 1
In de reeks:
Engeland, ten tijde van Queen Victoria. Londen wordt opgeschrikt door drie mysterieuze moorden. Scotland Yard tast in het duister. Plots verschijnt er een jonge vrouw ten tonele. Niemand weet waar ze vandaan komt, slechts weinigen kennen haar naam...
Bevat
Sir Godfried
Miss Banning
Doktor Lowe
Titel
Guardian. 1
Auteur
Robbert Damen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Oosterhout: Don Lawrence Collection, 2014
48 p. : ill.
ISBN
9789088861529 (paperback)

Besprekingen

Engeland rond 1900 is het decor van drie verhalen met in de hoofdrol Guardian, een vrouwelijke detective met bijzondere gaven. Zij wordt door Scotland Yard ingezet bij moeilijke, occulte situaties. In het eerste verhaal neemt Guardian het op tegen een tekenaar die via zijn tekeningen de situatie beïnvloedt en op die manier zich wreekt op mensen die hem in het verleden hebben dwarsgezeten. In het tweede verhaal speelt een weerwolf een hoofdrol en in het laatste verhaal houdt een Golem Guardian bezig. Ouderwetse, typisch Engelse verhalen, eerder verschenen in stripblad Eppo, zeer sfeervol weergegeven in karikaturale tekeningen met een serieus tintje. Zeer verzorgd en met goed te volgen teksten. Een over het algemeen aantrekkelijk album. Op een leuke manier maakt de lezer kennis met de fenomenen weerwolf en Golem. Een goede ballonstrip: beetje horror, beetje thriller, beetje detective en met subtiele humor.

Over Robbert Damen

Robbert Damen (Noordwijkerhout, 1971) is een Nederlandse illustrator. Sinds 1998 werkt hij zelfstandig en illustreert hij voor onder meer de Taptoe, Eppo en Donald Duck. Ook maakt hij illustraties voor kinderboeken en samenleesboeken en werkt hij voor diverse educatieve uitgeverijen.

Externe link

  • Blog van Robbert Damen
Lees verder op Wikipedia