Het meisje in het ijs
Boek Nederlands

Het meisje in het ijs

Robert Bryndza (auteur), Willeke Lempens (vertaler)
Genre: Romans, Detectives

Met een ijzersterke hoofdpersoon waar lezers geen genoeg van zullen krijgen

Voor de fans van Karin Slaughter en M.J. Arlidge

Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevr

Persoononderwerp
Foster, Erika (personage)
Titel
Het meisje in het ijs
Auteur
Robert Bryndza
Vertaler
Willeke Lempens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The girl in the ice
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2018
379 p.
ISBN
9789022582022 (paperback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Hoofdbibliotheek

maandag: Gesloten
dinsdag: 10:30 - 19:30
woensdag: 10:30 - 17:00
donderdag: 10:30 - 19:30
vrijdag: 10:30 - 17:00
zaterdag: 10:00 - 16:00
zondag: Gesloten

Uitzonderlijk gesloten

zaterdag 21 juli 2018
(Nationale feestdag)

zondag 22 juli 2018

zondag 29 juli 2018

zondag 5 augustus 2018

zondag 12 augustus 2018

woensdag 15 augustus 2018
(OLV Hemelvaart)

Moensstraat 19
2800 Mechelen
(Toon op kaart)
015 40 44 70
Beschikbaarheid Uitgave Plaats in de bib
Beschikbaarheid
2 items uitgeleend tot 28/08/2018
Uitgave
Boekerij, © 2018
Plaats in de bib
GELIJKVLOERSE VERDIEPING: Thriller-Detective-Griezel, BRYN

Besprekingen

Sterk verhaal, smaakt naar meer

De vrouwelijke speurder in de Britse misdaadliteratuur heeft sinds Jane Marple een lange weg afgelegd. In die ruim negentig jaar - Agatha Christie introduceerde haar 'Miss Marple' in 1926 - is ze van brave speurneus getransformeerd in een eigengereide moderne politievrouw, die niet zelden kampt met demonen uit haar verleden. Carol Jordan (uit de Tony Hill-serie van Val McDermid) en Frieda Klein (van schrijversechtpaar Nicci French) lopen al wat langer mee, veel genoegen beleven we de laatste tijd ook aan de avonturen van de getormenteerde Helen Grace, de politie-inspecteur uit de serie van A.J. Arlidge.

Nieuw aan het firmament is Erika Foster, politie-inspecteur in Zuid-Londen, die in Het meisje in het ijs van Robert Bryndza met de moord op een jonge vrouw wordt geconfronteerd. Deze Andrea Douglas-Brown is de dochter van een vooraanstaand politicus en dat ze zich in schimmige kringen zou hebben begeven, vereenvoudigt het onderzoek bepaald niet. De instrumenten van de Britse klassenmaatschappij treden meteen in werking en Foster krijgt van haar leiding de opdracht in andere richtingen te gaan speuren.

Natuurlijk, de eigenwijze Foster, die in een rugzakje een trauma van een slecht afgelopen politieoperatie met zich meedraagt, gaat toch de duistere kanten van de jonge, vermoorde vrouw tegen het licht houden. Dat wordt haar niet in dank afgenomen, zeker als de moordzaak overeenkomsten blijkt te vertonen met de gewelddadige dood van een drietal Oost-Europese prostituees. Haar superieuren, via diverse lijntjes verknoopt met de Britse…Lees verder

Schone schijn

Erika Foster is keihard, wars van uiterlijk vertoon en onaangepast, en een prima speurder.

Haar hoge hakken klikklakken op de beijzelde straat in een Londense achterbuurt. Het is eind januari en Andrea (23) heeft het koud. Als ze merkt dat een auto haar volgt, denkt ze te weten wie het is. Dat maakt haar ziedend.

Vier dagen later wordt de jonge vrouw dood onder het ijs gevonden in een vijver. Wat had de dochter van de vooraanstaande Labour-politicus, lord Douglas Brown, te zoeken in die buurt. Was ze verdwaald? Ontvoerd?

Rechercheur Erika Foster mag het uitzoeken. Liefhebbers van de vrouwelijk speurders van M.J. Arlidge (Helen Grace) en Unni Lindel (Marion Dahle) zal het type bekend voorkomen. Keihard, onaangepast, wars van uiterlijk vertoon en meedogenloos afgaand op haar doel. Ze krijgt dan ook direct ruzie met steenrijke de ouders van Andrea die vooral het onschuldige beeld van hun prachtige dochter die in de pers wordt omschreven als 'onbeduidend society meisje' overeind willen houden. Ook Instagram en de fa…Lees verder