Boek Nederlands

Vogels over de vloer

Robert Burton (auteur)

Vogels over de vloer

Robert Burton (auteur)
In de reeks:
Informatie in woord en beeld over het observeren en voederen van vogels in de tuin.
Onderwerp
Vogels
Titel
Vogels over de vloer
Auteur
Robert Burton
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Birdfeeder guide
Editie
8
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2014
224 p. : ill.
ISBN
9789052109817 (paperback)

Besprekingen

Nestelen is een van de hoofdbezigheden van vogels. Vandaar dat Michael Lohmann de nestbouw, eieren, broedzorg en jongen nader onder de loep neemt in Vogels in nesten. Het gros van het boek is gewijd aan het signalement van de vogelsoorten (beschrijving, voorkomen, nest, eieren, broedgegevens, jongen, bescherming en voedsel). Daar gaat de beschrijving aan vooraf van de zorgen in 'De kinderkamer van de vogels'. Interactie van de mens wordt aangemoedigd i.v.m. met het grootbrengen van vondelingen en het creëren van een vogelvriendelijke tuin. De illustraties focussen op de nestbouw, de eieren en de jongen.

Breder van opzet is Robert Burtons Vogels over de vloer: een 'Complete gids voor het aantrekken en observeren van vogels in de tuin'. Deze aantrekkelijke uitgave, gepubliceerd in samenwerking met de Vogelbescherming Nederland, verzamelt het beste van Burton in één band. Verschillende tuintypes worden op hun mogelijkheden om vogels aan te trekken gescreend. Voederpl…Lees verder
Voor vogel- en tuinliefhebbers een mooie uitgave waarin eerst wordt ingegaan op hoe de tuin zo in te richten en aan te leggen dat vogels erdoor aangetrokken worden. Vervolgens informatie over kijken naar vogels en enkele hoofdstukken over vogelgedrag. Tot slot een tuinvogelgids waarin zo'n 65 soorten beschreven zijn en hun voorkeuren voor biotoop en voedsel vermeld worden. De kleurenfoto's zijn fraai en duidelijk. Bevat een woordenlijst, een register en informatie over Vogelbescherming Nederland.