Strip
Nederlands
DE SUCCESVOLLE STRIPREEKS DIE DE TV-HIT INSPIREERDE!

Walking Dead behoort al jaren tot een van de grootste stripsuccessen in Amerika. Ieder nieuw boek staat stevast in de top tien. Hollywood heeft het uitmuntende schrijfwerk van Robert Kirkman inmiddels ook ontdekt, want Walking Dead is nu wekelijks als serie op televisie te zien bij FOX.

Over Walking Dead boek 17: Na hun bez
Onderwerp
Zombies
Titel
Vrees het ergste / tekst en idee Robert Kirkman ; tek. Charlie Adlard
Auteur
Robert Kirkman 1978-
Illustrator
Charlie Adlard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
's-Hertogenbosch: Silvester, 2013
[136] p. : ill., z/w ; 26 cm
ISBN
9789058858634 (hardback)

Besprekingen

Zeventiende deel uit een doorlopende horrorserie over een wereld vol mensenetende zombies waarin de weinige normale mensen trachten te overleven in 'safe zones'. Onderweg slaan Rick en de zijnen een aanval af van 'De Saviors', een groep die als 'beschermers' verschillende safe zones afpersen. Andrea die de thuishaven verdedigt, neemt een Savior-officier gevangen. Rick onderschat zijn tegenstanders en wordt met een groep van de zijnen overrompeld, een van hen wordt door hun sadistische leider Negan in koelen bloede doodgeknuppeld om een voorbeeld te stellen en Rick c.s. te onderwerpen. Rick geeft ogenschijnlijk toe, maar stuurt zijn meest vindingrijke man als spion achter Negan's officier aan. Met een Eisner Award in 2010, en het twintigste deel in 2013 in de Verenigde Staten verschenen, is de serie zo succesvol dat ze in vele landen ook als televisieserie loopt. Realistisch tekenwerk, licht schematisch, vanuit sterk wisselende hoek, uitgewerkte gezichtsemoties, in grijstinten. Hoewel …Lees verder

Over Robert Kirkman

CC BY 3.0 - Foto van/door Nightscream

Robert Kirkman (Richmond, 30 november 1978) is een Amerikaanse comicschrijver, het meest bekend van zijn werk aan The Walking Dead, Invincible, Ultimate X-Men en Marvel Zombies. Hij heeft ook samengewerkt met Image Comics mede-oprichter Todd McFarlane voor de stripreeks Haunt. Hij is een van de vijf eigenaren van Image Comics.

Carrière

Kirkmans eerst stripboek Battle Pope, een superheldparodie die hij samen heeft gemaakt met tekenaar Tony Moore, werd in 2000 gepubliceerd.

In 2003 begon Kirkman samen met Cory Walker de stripserie Invincible. In 2005 maakte Paramount Pictures bekend dat zij de rechten van de serie hadden opgekocht om er een speelfilm van te maken. Hierbij werd Kirkman ingehuurd om het scenario voor de film te schrijven. Kort na de lancering van de stripserie Invincible in 2003 begon Kirkman samen met Tony Moore met de stri…Lees verder op Wikipedia

Suggesties