Strip
Nederlands

Waar het hart vol van is

Robert Kirkman (scenarist), Charlie Adlard (illustrator)
De gevangenis leek zo mooi. Rick en de groep overlevenden dachten dat ze eindelijk een veilige schuilplaats hadden gevonden, maar niet alle voormalige gevangenen die ze aantroffen zijn even betrouwbaar. De spanningen lopen op en langzaamaan ontdekt Rick dat de oude regels niet meer gelden in een wereld waar de doden niet dood blijven. Soms zijn drastische maatregelen nodig.

Walking Dead
Onderwerp
Zombies
Titel
Waar het hart vol van is
Scenarist
Robert Kirkman 1978-
Illustrator
Charlie Adlard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The heart's desire
Editie
1
Uitgever
's-Hertogenbosch: Silvester, 2010
[136] p. : ill., zw/w.
ISBN
9789058855398 (hardback)

Besprekingen

Binnen een grote (Amerikaanse) gevangenis tracht een kleine groep mensen een nieuw bestaan op te bouwen in een wereld vol zombies, ondoden, die de weinige nog levende mensen als prooi zien. Geleidelijk wordt duidelijk wanneer en hoe zombies ontstaan. Enkele oud-gevangenen proberen de overige buiten te zetten, maar een overval door grote aantallen zombies maakt samenwerking noodzakelijk. Na seksuele ontrouw van Tyreese komt het tot een heftige confrontatie tussen leider Rick en zijn vertrouweling, over het gebruik van dodelijk geweld in voorkomende situaties, over het verschil tussen noodzakelijke eliminatie van gevaarlijke mensen en het recht van de sterkste. Rick raakt in een emotionele crisis. De sinds 2003/4 lopende horrorstripserie is zo succesvol in de Verenigde Staten dat er inmiddels animatiefilms van zijn, alsmede sinds oktober 2010 in vele landen een wekelijkse filmserie op tv. Realistisch tekenwerk, licht schematisch, vanuit sterk wisselende hoek, uitgewerkte gezichtsemoties…Lees verder

Over Robert Kirkman

CC BY 3.0 - Foto van/door Nightscream

Robert Kirkman (Richmond, 30 november 1978) is een Amerikaanse comicschrijver, het meest bekend van zijn werk aan The Walking Dead, Invincible, Ultimate X-Men en Marvel Zombies. Hij heeft ook samengewerkt met Image Comics mede-oprichter Todd McFarlane voor de stripreeks Haunt. Hij is een van de vijf eigenaren van Image Comics.

Carrière

Kirkmans eerst stripboek Battle Pope, een superheldparodie die hij samen heeft gemaakt met tekenaar Tony Moore, werd in 2000 gepubliceerd.

In 2003 begon Kirkman samen met Cory Walker de stripserie Invincible. In 2005 maakte Paramount Pictures bekend dat zij de rechten van de serie hadden opgekocht om er een speelfilm van te maken. Hierbij werd Kirkman ingehuurd om het scenario voor de film te schrijven. Kort na de lancering van de stripserie Invincible in 2003 begon Kirkman samen met Tony Moore met de stri…Lees verder op Wikipedia

Suggesties