Boek Nederlands

Tem je geest : gids voor geestelijk welzijn

Ruby Wax (auteur), Elisabeth Van Borselen (vertaler)

Tem je geest : gids voor geestelijk welzijn

Ruby Wax (auteur), Elisabeth Van Borselen (vertaler)

1 exemplaar beschikbaar

Adviezen om meer greep op je leven te krijgen en je geest en manier van denken te veranderen op basis van mindfulness en cognitieve gedragstherapie.
Titel
Tem je geest : gids voor geestelijk welzijn
Auteur
Ruby Wax
Vertaler
Elisabeth Van Borselen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sane new world
Editie
5
Uitgever
Houten: Spectrum, 2014
285 p. : ill.
ISBN
9789000334629 (paperback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Hoofdbibliotheek

zondag: 10:00 - 12:30
maandag: Gesloten
dinsdag: 10:30 - 19:30
woensdag: 10:30 - 17:00
donderdag: 10:30 - 19:30
vrijdag: 10:30 - 17:00
zaterdag: 10:00 - 16:00

Adres

Moensstraat 19
2800 Mechelen
(Toon op kaart)

Contactgegevens

015 40 44 70
Beschikbaarheid Uitgave Plaats in de bib
Beschikbaarheid
Aanwezig
Uitgave
Spectrum, 2014
Plaats in de bib
EERSTE VERDIEPING: Boeken non-fictie
606.3

Besprekingen

De auteur, bekende Amerikaanse televisiepersoonlijkheid in Engeland en ook in Nederland, nam na een depressie afstand van haar televisieloopbaan om cognitieve therapie en mindfulness te studeren in Oxford. Over haar ervaringen schreef ze dit debuut dat vooral gaat over hoe mensen hun geest en de manier waarop ze denken, kunnen veranderen. Het eerste deel beschrijft ons alledaags gedrag op jacht naar liefde, geluk en succes. Het tweede deel is gewijd aan psychische problemen, zoals de depressies waarmee Wax zelf veelvuldig kampte. Vervolgens komen de werking, groei en ontwikkeling van de hersenen aan de orde. Van belang is vooral het enorme aanpassend vermogen van de hersenen (neuroplasticiteit). Wax beschrijft hoe mensen juist van deze eigenschap van het brein gebruik kunnen maken om hun gedachten en emoties te reguleren en meester te worden van hun geest. Mindfulness, het bewust aandacht besteden aan het hier en nu, en cognitieve gedragstherapie zijn hulpmiddelen om dit te bereiken. …Lees verder

Over Ruby Wax

Ruby Wax, geboren als Ruby Wachs (Evanston, 19 april 1953), is een Amerikaanse comédienne die carrière maakte in het Verenigd Koninkrijk als onderdeel van de alternatieve komedie in de jaren 80.

Carrière

Vroege carrière

Wax kwam naar het Verenigd Koninkrijk en studeerde aan de Royal Scottish Academy of Music and Drama. Ze begon haar acteercarrière als actrice bij het Crucible Theatre in Sheffield, alwaar ze een lang partnerschap in schrijven en regisseren had met Alan Rickman, die later de meeste van haar comedyshows regisseerde. Vanaf 1978 maakte ze deel uit van de Royal Shakespeare Company en werkte daar samen met Juliet Stevenson in Measure for Measure, als Jaquenetta tegenover Michael Hordern in Love's Labours Lost, en verving Zoë Wanamaker als Jane in The Way of the World.

Wax v…Lees verder op Wikipedia