Boek
Nederlands

Kleine helden : over gewone mensen die in oorlog en ellende een groot verschil maken

Rudi Vranckx (auteur), Vincent Merckx (redacteur), Sophie De Pestele (redacteur)
+1
Kleine helden : over gewone mensen die in oorlog en ellende een groot verschil maken
×
Kleine helden : over gewone mensen die in oorlog en ellende een groot verschil maken Kleine helden : over gewone mensen die in oorlog en ellende een groot verschil maken

Kleine helden : over gewone mensen die in oorlog en ellende een groot verschil maken

Korte portretten van mensen die in moeilijke omstandigheden zoals oorlog en sociaal onrecht zich onderscheiden door het goede na te streven en een steun te zijn voor de gemeenschap waarin zij leven.
Titel
Kleine helden : over gewone mensen die in oorlog en ellende een groot verschil maken
Auteur
Rudi Vranckx
Redacteur
Vincent Merckx Sophie De Pestele
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2016
223 p. : ill.
ISBN
9789089316127 (paperback)

Besprekingen

Vranckx beschrijft in korte portretten de levens van individuen die in een gewelddadige omgeving en extreme omstandigheden niet alleen zelf overeind blijven, maar constructief en positief het goede nastreven. Dit boek ligt in het verlengde van zijn werk als documentalist voor de televisie-omroep Canvas. De verhalen spelen zich af in landen variërend van de Verenigde Staten tot Kenia of van Italië tot Myanmar. Het resultaat is een boek dat optimisme en ontroering bij de lezer opwekt. Met foto's in zwart-wit van de betrokken personen. In boeken waarin oorlog en sociaal onrecht het thema zijn, kan de lezer een gevoel van onmacht krijgen. Dit boek bewijst dat individuen het verschil kunnen maken in hun samenleving.

Over Rudi Vranckx

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dirk Annemans

Rudi Vranckx (Leuven, 15 december 1959) is een Belgisch journalist bij VRT NWS die internationale conflicten in het Midden-Oosten verslaat.

Opleiding en werk

Van opleiding is Vranckx historicus, hij studeerde Hedendaagse Geschiedenis aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij is de kleinzoon van voormalig socialistisch politicus Alfons Vranckx en is diens huis "grotendeels opgevoed". Na zijn studies werd hij universitair onderzoeker bij het Centrum voor Vredesonderzoek, waar hij scenario’s en films over oorlog en vrede maakte.

Ondertussen nam hij deel aan journalistenexamens bij de toenmalige Belgische Radio- en Televisieomroep, waar hij in september 1988 begon bij de radionieuwsdienst. Na zes weken stapte Vranckx over naar de televisieredactie. Zijn eerste grote opdracht als oorlogsverslaggever startte in 1989 in Roemenië tijdens de val van dictator Nicolae Ceaușescu. Daarna volgden de Golfoorlog van 1990-1991, d…Lees verder op Wikipedia