Boek
Nederlands

In Oekraïne : dreigt de Derde Wereldoorlog?

Rudi Vranckx (auteur)
+1
In Oekraïne : dreigt de Derde Wereldoorlog?
×
In Oekraïne : dreigt de Derde Wereldoorlog? In Oekraïne : dreigt de Derde Wereldoorlog?

In Oekraïne : dreigt de Derde Wereldoorlog?

Journalistiek verslag van de Russische invasie van Oekraïne, van februari tot en met november 2022.
Titel
In Oekraïne : dreigt de Derde Wereldoorlog?
Auteur
Rudi Vranckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Horizon, © 2022
286 p. : kaarten
ISBN
9789492626288

Besprekingen

Een boek over de Russische invasie van Oekraïne, tussen februari en november 2022. Conflictjournalist Rudi Vranckx verblijft meermaals vele weken aan het front in Oekraïne. Hij spreekt er met soldaten, burgers en hulpverleners. Hij brengt verslag van een oorlog vol bloedvergieten, gruwel en oorlogsmisdaden en met de dreiging van een nog grotere confrontatie, die van een nucleaire oorlog. De vraag die iedereen hem steeds stelt: is dit het begin van de Derde Wereldoorlog? Verhalend en informatief geschreven. Met kaarten. Voor een breed tot geoefend lezerspubliek. Rudi Vranckx (Leuven, 1959) is een Belgische journalist. Hij schreef tientallen boeken. Zijn werk won meerdere literaire prijzen, zoals de ABN AMRO Bank Prijs en de Carnegie Wateler Vredesprijs.

Over Rudi Vranckx

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dirk Annemans

Rudi Vranckx (Leuven, 15 december 1959) is een Belgisch journalist bij VRT NWS die internationale conflicten in het Midden-Oosten verslaat.

Opleiding en werk

Van opleiding is Vranckx historicus, hij studeerde Hedendaagse Geschiedenis aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij is de kleinzoon van voormalig socialistisch politicus Alfons Vranckx en is diens huis "grotendeels opgevoed". Na zijn studies werd hij universitair onderzoeker bij het Centrum voor Vredesonderzoek, waar hij scenario’s en films over oorlog en vrede maakte.

Ondertussen nam hij deel aan journalistenexamens bij de toenmalige Belgische Radio- en Televisieomroep, waar hij in september 1988 begon bij de radionieuwsdienst. Na zes weken stapte Vranckx over naar de televisieredactie. Zijn eerste grote opdracht als oorlogsverslaggever startte in 1989 in Roemenië tijdens de val van dictator Nicolae Ceaușescu. Daarna volgden de Golfoorlog van 1990-1991, d…Lees verder op Wikipedia