Boek
Nederlands

2017 : geen flauwekul meer

Saci Lloyd (auteur), Lies Lavrijsen (vertaler)
Titel
2017 : geen flauwekul meer
Auteur
Saci Lloyd
Vertaler
Lies Lavrijsen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The carbon diaries 2017
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2011
443 p. : ill.
ISBN
9789022326633 (paperback)

Besprekingen

Wie nagelbijtend heeft zitten uitkijken naar het vervolg op The Carbon Diaries heeft niet veel geduld moeten oefenen: beide zijn zowat gelijktijdig vertaald en op de Vlaamse markt gegooid. Wie razend enthousiast was over het eerste boek zal in 2017 meer van hetzelfde terugvinden. Maar dit vervolg beklijft stukken minder dan het eerste deel.
We zijn twee jaar verder en Laura studeert aan de universiteit. Haar liefdesleven sputtert, de Britse regering vaardigt steeds drastischer maatregelen uit die erop uit lijken de bevolking te sarren en uit te melken, en wil vervolgens elke vorm van protest erover de kop indrukken. Gedeeltelijk door omstandigheden en gedeeltelijk uit idealisme belandt Laura in een kraakpand tussen alternatievelingen en actievoerders, en het hele boek leest als heen-en-weergeflipper tussen de achterbuurten van Londen, het Britse platteland en zowat de helft van Europa. Want De Angels, Laura’s band, mag op Europese tournee en wanneer die uitdraait op…Lees verder
Engeland, 2017. Laura (18) studeert aan de universiteit van Londen. De energiemaatregelen die twee jaar geleden zijn ingesteld eisen hun tol. De sfeer in Londen is niet meer wat het geweest is, demonstraties zijn aan de orde van de dag. Laura’s relatie met Adi loopt niet lekker en ze komt in een kraakpand terecht in de Docklands, waar ze nog meer betrokken raakt bij alle opstanden. Met Laura’s band de Dirty Angels gaat het prima. Ze mogen met hun band door Europa gaan toeren. Maar is het daar wel zoveel beter? Tweede deel van 'Dagboek van een klotejaar'*. Voortkabbelend verhaal, met veel verschillende verhaallijnen die beter uitgewerkt hadden kunnen worden. Geschreven in dagboekvorm, waardoor het prettig en makkelijk leesbaar is, maar tegelijkertijd ook heel fragmentarisch wordt. Enige voorkennis uit het eerste deel is vereist. Het dagboek wordt verlevendigd en verduidelijkt met zwart-witfoto’s, afbeeldingen, brieven, krantenknipsels etc. Foto-omslag. Vanaf ca. 15 jaar.