Boek
Nederlands

Levensberichten

Sander Kollaard (auteur)
Verhalen over herinnerde levens van vrienden of geliefden.
Titel
Levensberichten
Auteur
Sander Kollaard 1961-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Van Oorschot, 2018
142 p.
ISBN
9789028280151 (paperback)

Besprekingen

Een oude man gaat op reis naar de plaats waar hij zijn jeugd doorbracht en denkt aan zijn vroeggestorven eerste vrouw. Een jonge man reist een verdwenen bevriende schrijver achterna en probeert hem te begrijpen. Iemand herinnert zich zijn eerste hevige liefde wanneer hij te horen krijgt dat die op sterven ligt. In de zes verhalen in deze bundel is de herinnering aan een verdwenen of gestorven geliefde of bekende een constante factor. Dat levert mooi geformuleerde, filosofische verhalen op, vol intertekstualiteit, die steeds een melancholische ondertoon hebben en het midden houden tussen essays en verhalen. Is een herinnerd leven niet meer dan een verhaal en daarmee fictie? De auteur schreef eerder onder meer de goed ontvangen verhalenbundel ‘Onmiddellijke terugkeer van uw geliefde’* (2012) en de roman ‘Stadium IV’** (2015) die Boek van de maand werd in DWDD. Voor liefhebbers van literatuur die de lezer op een prettige manier op de proef stelt.

Over Sander Kollaard

Sander Martijn Kollaard (Amstelveen, 1961) is een Nederlandse schrijver en Libris Literatuur Prijswinnaar.

Kollaard studeerde geschiedenis in Amsterdam. Sinds 2006 woont en werkt hij in een voormalige pastorie op het Zweedse platteland.

In 2014 werd hij laureaat van de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs voor zijn debuut Onmiddellijke terugkeer van uw geliefde, een verhalenbundel. In 2020 werd hij met Uit het leven van een hond de laureaat van de Libris Literatuur Prijs.

Bibliografie

  • 2012: Onmiddellijke terugkeer van uw geliefde
  • 2015: Stadium IV
  • 2018: Levensberichten
  • 2019: Uit het leven van een hond
Lees verder op Wikipedia