Dvd Engels

Endeavour Morse. Het complete 5e seizoen

Shaun Evans (acteur), Roger Allam (acteur), Barrington Pheloung (componist)

Endeavour Morse. Het complete 5e seizoen

Shaun Evans (acteur), Roger Allam (acteur), Barrington Pheloung (componist)
In 1968 moeten DS Endeavour Morse en zijn nieuwe assistent riskante en shockerende zaken oplossen.
Titel
Endeavour Morse. Het complete 5e seizoen
Acteur
Shaun Evans Roger Allam
Componist
Barrington Pheloung
Taal
Engels
Uitgever
Just Entertainment, © 2018
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2018
Speelduur
6 x 90 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8711983968066

Besprekingen

Vijfde seizoen (2018) van de Britse politieserie 'Endeavour Morse', een prequel-reeks bij de langlopende en populaire serie 'Inspector Morse'. In plaats van John Thaw zien we nu Shaun Evans (Silk) als de jonge Endeavour Morse. In april 1968 is Endeavour gepromoveerd tot Detective Sergeant en krijgt een nieuwe assistent, DC George Fancy (Lewis Peek). Intussen denkt zijn ervaren collega Fred Thursday (Roger Allam) erover met pensioen te gaan en dreigt het politiebureau gesloten te worden vanwege de oprichting van de Thames Valley Constabulary. Endeavour en zijn collega’s krijgen te maken met onder meer de diefstal van een Fabergé-ei, rassenonrust, moord en een bendeoorlog. De serie is een succes gebleken met Shaun Evans als een waardige opvolger van John Thaw. Zes afleveringen.

Over Shaun Evans

CC BY 2.0 - Foto van/door Ibsan73

Shaun Francis Evans (Liverpool, 6 maart 1980) is een Brits acteur. Hij is in Nederland vooral bekend geworden door zijn rol als de jonge Endeavour Morse in de gelijknamige televisieserie, waarvan de eerste aflevering op 29 mei 2013 door de KRO in Nederland werd uitgezonden.

Biografie

Evans familie kwam uit Noord-Ierland. Hijzelf is geboren en getogen in Liverpool, waar zijn vader taxichauffeur was en zijn moeder in de gezondheidszorg werkte in een ziekenhuis. Hij heeft een elf maanden oudere broer. Evans verwierf een studiebeurs voor St Edward's College, dat hij van 1991 tot 1998 bezocht en waar hij begon met acteren in schoolproducties. Hij volgde en voltooide een cursus aan het National Youth Theatre voordat hij als 17/18-jarige naar Londen ging. Evans deed daar zijn acteursopleiding aan de Guildhall School of Music and Drama.

Carrière

Evans kre…Lees verder op Wikipedia