Boek
Nederlands

De armen van mijn oma

Siska Goeminne (auteur), Suzan T'hooft (illustrator)
+1
De armen van mijn oma
×
De armen van mijn oma De armen van mijn oma
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Lowieze en haar oma Bonnie zijn dikke vrienden. Lowieze vindt het maar niets dat oma verliefd is op Kamiel, want nu moet ze Bonnie delen met een ander. Met gekleurde potloodtekeningen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Grootouders
Titel
De armen van mijn oma
Auteur
Siska Goeminne
Illustrator
Suzan T'hooft
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2019
100 p. : ill.
ISBN
9789462914339 (hardback)

Besprekingen

Lowieze is dol op haar oma Bonnie en oma is dol op Lowieze. Ze wonen vlak bij elkaar en iedere week slaapt Lowieze een nachtje bij haar oma. Ze bespreken alles met elkaar en Lowieze is dan ook helemaal van de kaart als oma haar vertelt dat ze verliefd is geworden op Kamiel. Lowieze heeft het er erg moeilijk mee, ze moet de lieve aandacht van oma nu delen, en het duurt dan ook een poosje voordat ze beseft dat oma gelukkig is en dat ze daar blij om moet zijn. De warme, vertrouwelijke band tussen oma en kleindochter is in het hele boek voelbaar. Mooi worden de gevoelens en gedachten van Lowieze beschreven, het zal zeker voor veel kinderen herkenbaar zijn. Geïllustreerd met gekleurde potloodtekeningen, waarin het perspectief en de verhoudingen niet altijd kloppen, maar die de sfeer van het verhaal goed weergeven. Om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 5 jaar.

De armen van mijn oma

‘Kleurrijk en hartverwarmend (voor)leesboek over de liefdevolle band tussen een oma en haar kleinkind’ staat er op de achterzijde van dit boek. Ik zou het zelf niet beter kunnen verwoorden. Kleurrijk is het boek alleszins. De prenten van Suzan T’hooft zijn een prachtige ondersteuning voor het verhaal en maken het tot het sterke boek dat het is geworden. Het kleurgebruik is warm en wekt de sfeer op van ‘gezellig oud’. De collagetechnieken die gebruikt worden, maken ons duidelijk dat het een vrolijke chaos is bij oma. Eigenlijk kunnen we hieruit dus afleiden wat voor vrouw Elises oma is: een warme, vrolijke persoonlijkheid. Geen wonder dat Elise haar zo graag ziet.



Hartverwarmend is het boek ook zeker. Er zijn weinig boeken geschreven die de band tussen grootouder en kleinkind zo in de verf zetten. Langs de andere kant leren we ook dat die grootouder gerust een eigen leven mag hebben. Deze oma vindt op latere leeftijd nog de liefde van haar leven, en hoewel dit niet…Lees verder

Over Siska Goeminne

Siska Goeminne (Deinze, 30 oktober 1968) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Als kind begon Goeminne in Olsene met schrijven. Ze droomde ervan om schrijfster te worden en enkele van haar verhalen verschenen in het jongerentijdschrift Top. Ze studeerde verder Germaanse talen en Kunst en cultuurbeleid in Leuven, waar ze haar liefde voor taal verder ontwikkelde. Ze werkte een tijdje aan de universiteit, vervolgens bij een afdeling van het CLB en was enkele jaren redacteur bij uitgeverij Clavis. In 2005 begon ze als voltijds auteur.

Werk

Goeminne debuteerde als auteur in 2001. Haar eerste boek, Het hoofd van Marieke, is een samenspel tussen woorden en prenten en beeldt de abstracte gedachten van het meisje uit. Haar inspiratie komt uit een gesprek over nadenken, met haar toen zevenjarige dochter Marieke. Intussen schreef Goeminne heel wat bij el…Lees verder op Wikipedia