Boek
Nederlands

Konijnen goochel je niet terug

Sofie De Moor (auteur), Leen Van Durme (illustrator)
+1
Konijnen goochel je niet terug
×
Konijnen goochel je niet terug Konijnen goochel je niet terug
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Als de vader van Sander door een ongeluk plotseling om het leven komt, is Sander vastbesloten hem terug te goochelen. Dat lukt zeker weten, want Sanders vader toverde hun dode konijn Witje immers ook weer tot leven. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Papa, Rouwproces
Titel
Konijnen goochel je niet terug
Auteur
Sofie De Moor
Illustrator
Leen Van Durme
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2018
183 p. : ill.
ISBN
9789462912991 (hardback)

Besprekingen

Als de vader van Sander door een ongeluk plotseling om het leven komt, is Sander vastbesloten hem terug te goochelen. Dat lukt zeker weten, want Sanders vader toverde hun dode konijn Witje immers ook weer tot leven. Natuurlijk ontdekt Sander, met de hulp van geliefden, dat zijn truc niet zal werken. De ontdekking van dat besef en de zwaarte van de acceptatie van de dood zijn mooi beschreven. De tijdsspanne is een dikke week; het verhaal wordt verteld in acht verhaaldelen, die elk staan voor een dag in de week (donderdag tot en met donderdag) en verder zijn verdeeld in korte hoofdstukken. De tekst van de Vlaamse schrijfster, die na enkele educatieve uitgaven met dit boek debuteert als fictieschrijfster, is eenvoudig en bevat veel metaforen en grapjes van personages die wat lucht geven aan de thematiek. Leen Van Durme verzorgde eenvoudige zwart-wittekeningen die de verhaalinhoud verbeelden. Een toegankelijk verhaal over rouwverwerking, liefde en vriendschap. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Sofie De Moor

Sofie De Moor (Lokeren, 10 mei 1984) is een Vlaamse schrijfster, ze schrijft zowel boeken voor kinderen als voor volwassenen.

De Moor bracht verschillende kinderboeken uit bij uitgeverij De Eenhoorn. In 2022 kwam bij uitgeverij Horizon haar eerste boek voor volwassenen uit: 'Geen kinderen, wel drie kippen'. De boeken kenmerken zich door gevoelige thema's op een humoristische manier bij de lezer te brengen.

Sofie was van eind 2018 tot eind 2022 ook hoofdredacteur van Klap, een maandelijks actualiteitenmagazine voor de tweede graad van het lager onderwijs. Verder schrijft ze cursiefjes voor 'Spierkracht', een magazine van Spierziekten Vlaanderen en werkt ze mee aan educatieve uitgaven. In maart 2023 werd De Moor aangesteld tot Dorpsdichter van Daknam.

Bibliografie

  • Konijnen goochel je niet terug (2018, ISBN 9789462912991), 9+
  • Helemaal Overstuur (2019, ISBN 9789462913783), 9…Lees verder op Wikipedia