Boek
Nederlands

Hoe ver nog? : over vakantie

Stefan Boonen (auteur), Barbara De Wolf (illustrator)
+1
Hoe ver nog? : over vakantie
×
Hoe ver nog? : over vakantie Hoe ver nog? : over vakantie
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Ik ga op reis. Ik wil ver weg. Ga je mee? Samenleesboek voor kleuters om in aanraking te komen met woorden en letters. Met eenvoudige informatie over vakantie. AVI-Start. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Reizen, Vakantie
Titel
Hoe ver nog? : over vakantie
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Barbara De Wolf
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2015
[20] p. : ill.
ISBN
9789048729296 (hardback)

Besprekingen

Een informatief samenleesboek uit de reeks 'Kleuters samenleesboek'* met als thema ‘vakantie’, over reizen, waarbij vervoersmiddelen als de bus, raket en boot en plaatsen als een hol, de maan, een beek en een boom aan bod komen. Op de linkerpagina staat het woord in grote schreefloze drukletters, met daaronder een informatieve voorleestekst over het onderwerp. Het betreffende woord komt een aantal keren terug en is dan gekleurd en vetgedrukt. Op de rechterpagina staan vier cartoonachtige tekeningen met daaronder en in spreekballonnen eenvoudige teksten. Het laatste woord op deze pagina verwijst naar het onderwerp op de volgende spread. De kleurenillustraties zijn gemaakt met verschillende technieken en geven een leuke aanvulling op de tekst en het onderwerp. Voor kinderen vanaf ca. 5 jaar een aardig informatief boek om samen te lezen en te bekijken. AVI-Start.

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma.

Stefan Boon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties