Boek
Nederlands
Vijf dieren hebben allemaal zo hun eigen idee bij het gestreepte stuk stof dat bij het meer ligt. Dan komt er een klein jongetje het water uit. Prentenboek met paginagrote collages van 'stof'. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Het ding
Auteur
Stéphane Servant
Illustrator
Cécile Bonbon
Vertaler
Siska Goeminne
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le machin
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789058389770 (hardback)

Besprekingen

Als Bobo Olifant op een dag bij het meer een raar rood-wit gestreept ding vindt, ziet hij er een mooi hoedje in. Maar Kiki Krokodil lacht en scheldt hem uit, volgens hem is het een cape. Bobo gaat zitten mokken in het bos. Maar dan wordt Kiki uitgelachen door Zaza Schaap die in het ding een rokje ziet. Zo gaat het ding van dier naar dier en wordt de mokkende beestenbende in het bos steeds groter, waarbij ze elkaar (grappige) scheldnamen geven als zotte komkommer, dikke noedel en gekke banaan. Maar wat is het ding nu echt? Dit vierkante prentenboek toont hoe je op heel verschillende manieren naar een voorwerp kunt kijken. De dieren geven het ding aan elkaar door en herhalen daarbij dezelfde zinsconstructies, waardoor kinderen de tekst al snel mee zullen kunnen vertellen. De letters zijn speels over de pagina’s verdeeld, waarbij sommige woorden groter zijn afgedrukt en dialogen met streepjes worden geaccentueerd. De illustraties zijn de charme van het boek: het zijn collages van stof di…Lees verder

Het Ding

Een boek dat de titel 'Het Ding' draagt moet je wel uit de rekken halen. De kaft maakt je niet veel wijzer. Onder de titel in grote rode letters staat een zwart mannetje of diertje. Of is het een ding met witte ogen, een witte mond en een donkerblauw hemd met witte bolletjes? Het mannetje, diertje of ding ligt onder een soort lappendeken van wit-rood gestreepte lapjes stof. De lapjes zijn met witte of rode draad aan elkaar genaaid.  
Op het schutblad zie je een dikke boom met grappige bladeren en in één van de takken hangt een rood-wit gestreepte lap stof. Of is het een rood-wit gestreepte onderbroek? De randen van de tekeningen vertonen naaisteken.  
Het verhaal begint verrassend met Bobo Olifant, die bij het grote meer een raar ding vindt. Ook Bobo Olifant bestaat uit lapjes aan elkaar genaaide stof. En wie goed kijkt, zal zien dat je het grote meer op 40°  - of is het op 30° -  mag wassen. Volgens Bobo is het ding een hoed. Daar is Kiki Krokodil het niet mee eens. Hij d…Lees verder