Titel
Fiftyfifty
Auteur
Steve Cavanagh
Vertaler
Betty Klaasse Martin Jansen in de Wal
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fifty fifty
Parallelle titel
Fifty fifty
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2020
396 p.
ISBN
9789024589999 (paperback)

Besprekingen

Eddie Flynn raakt wederom verwikkeld in een spannende rechtszaak als strafpleiter van een van twee zussen die elkaar de schuld geven van de moord op hun steenrijke vader, voormalig burgemeester van New York. Sofia en Alexandra Avellino, de een onzeker en met een geschiedenis van psychische inzinkingen, de ander succesvol en vol zelfvertrouwen. De een heeft op zeer doortrapte, uitgekiende wijze de moord op haar vader en erfenis van zijn kapitaal beraamd waarbij ze ook haar zuster laat opdraaien hiervoor. Maar wie van de twee is het? Via hoofdstukken geschreven vanuit de perspectieven van de ex-crimineel, streetwise en andersdenkende advocaat Eddie Flynn, zijn tegenstander advocaat Kate Brooks en de twee zussen die als ‘zij’ worden omschreven, wisselen de plotwisselingen en twists elkaar snel af. Af en toe vergezocht en wat al te zwaar, maar knap uitgedacht en een ware pageturner. Deel in een reeks rond Eddie Flynn van Ierse advocaat-schrijver.

Over Steve Cavanagh

Steve Cavanagh (Belfast, 1976) is een Ierse advocaat en auteur van met name thrillers.

Leven en werk

Cavanagh is geboren en getogen in Belfast. Toen hij achttien jaar was ging hij naar Dublin om rechten te studeren. Na zijn afstuderen praktiseerde hij civiel recht.

In de Eddie Flynnserie is het gelijknamige personage een advocaat en voormalig oplichter uit New York. Dit personage komt in meerdere boeken voor, maar de verhalen zijn opzichzelfstaand.

Met zijn roman The liar heeft hij in 2018 de Gold Dagger Award gewonnen. Zijn boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en tevens uitgegeven als luisterboek en e-book.

Bibliografie (selectie)

Eddie Flynn serie
  • 2015 - The defence (in het Nederlands: De verdediging)
  • 2016 - The plea (in het Nederlands: Het p…Lees verder op Wikipedia