Strip
Nederlands

De aanval ; De inval

Steven Dupré (auteur), Patrick Van Oppen (medewerker), Jens Van Dessel (medewerker)
Midgard ontwikkelt twee parallelle verhaallijnen. "De Aanval" is Middeleeuws: Ze begint met een groep Vikingen die een strook van de Vlaamse kustlijn plunderen. Eén van hen, Snorri, wordt tijdens hun vlucht door zijn makkers achtergelaten. Om te overleven moet hij een samenwerkingsverband accepteren met een jongetje uit de streek, eveneens op de vlucht. Aan de andere kant van het boek: "De Inval"
Bevat
De aanval
De inval
Titel
De aanval ; De inval
Auteur
Steven Dupré
Medewerker
Patrick Van Oppen Jens Van Dessel
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Vlaamse Onafhankelijke Stripgilde, 2011
[114], [114] p. : ill., zw/w.
Aantekening
Keerdruk
ISBN
9789081422512 (paperback)

Besprekingen

De Vlaamse striptekenaar Steven Dupré is misschien in Nederland nog niet zo bekend. Hopelijk komt daar met deze strip verandering in, want deze winnaar van de Bronzen Adhemar, de Vlaamse Cultuurprijs voor de strip 2011, laat met dit verhaal zien dat hij veel in zijn mars heeft. Het boek is een keerdruk van twee stripverhalen. De bedoeling is dat de lezer willekeurig kan beginnen met het lezen van één van de twee verhalen. Deze twee in zwart-wit uitgevoerde verhalen sluiten op geraffineerde wijze op elkaar aan. In het ene verhaal stropen Vikingen de Europese kusten af; in het andere verhaal strandt een buitenaards wezentje juist op de Ierse kust als de Noormannen daar binnenvallen. Beide verhalen, die willen aansluiten op de Noorse mythologie, eindigen abrupt en schreeuwen om een vervolg. Of misschien is dit een bewuste keuze van de auteur? Een opvallende strip. Dupré tekende eerder onder meer de vergelijkbare serie 'Wolf' (over een jonge Viking) en de satirische ridderserie 'Kaamelott'.

Over Steven Dupré

Steven Dupré (Mortsel, 7 augustus 1967) is een Belgisch stripauteur en illustrator. Daarnaast werkt hij ook in een animatiestudio. Sinds 1986 wordt zijn werk gepubliceerd, een jaar later werd hij voltijds stripauteur.

Biografie

Dupré tekent al sinds zijn prille jeugd. Zijn ouders stimuleerden hem in zijn talent. Hij ging kortstondig naar de tekenschool, maar vond het onderwijs er te traag. Hij volgde een opleiding Plastische Kunsten te Antwerpen en startte zijn carrière met het bezoeken van redacties met cartoons en strips. Vanaf het begin van de jaren tachtig illustreerde hij initiatieven van het Vlaamse Stripcentrum, zoals posters, wenskaarten en ledenkaarten. Zijn eerste boekje, Experimenten, bracht hij in 1984 uit in eigen beheer, in een oplage van honderd exemplaren. Onder het pseudoniem 'Dust' maakte hij in 1986 zijn eerste strip Romeo's Kustperikelen, dit voor het Zee-Zon-Zand-Stripboek van uitgeverij…Lees verder op Wikipedia