De zomer dat alles anders werd

Susan Wiggs (auteur), Erica Disco (vertaler)
Om achter zijn verleden te komen, vertrekt een vrouw met haar vader en dochter naar Frankrijk.
Titel
De zomer dat alles anders werd
Auteur
Susan Wiggs
Vertaler
Erica Disco
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Map of the heart
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2018
414 p.
ISBN
9789402700879 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Na de dood van haar man is Camille’s leven een stuk voorspelbaarder en saaier geworden. Haar puberdochter zoekt juist de spanning op, en het botst nogal tussen die twee. Dan ontdekt Camille’s vader een kist vol jeugdherinneringen van hem uit Frankrijk. Hij neemt Camille en haar dochter mee op vakantie naar Frankrijk, en daar ontdekken ze allerlei dingen over het familieverleden. Het verhaal neemt nogal de tijd voor de introductie van de hoofdpersonen. Hierdoor worden wel de verhoudingen en relaties duidelijk, waardoor men verder in het boek zich meer kan inleven in de personages. De schrijfster heeft gezorgd voor meerdere lagen voor de hoofdpersonen, waardoor het niet eentonig of saai wordt. Het is makkelijk te lezen en spreekt aan tot de verbeelding, vanwege de betekenisvolle details uit het verhaal.

Over Susan Wiggs

Susan Wiggs (17 mei 1958) is een Amerikaanse auteur van historische en hedendaagse romans, met name romantische fictie. Haar boeken zijn in vele talen gepubliceerd, waaronder Duits, Frans, Hongaars, Japans, Lets, Nederlands en Russisch. Een aantal van haar boeken is ook op e-boek en als luisterboek verschenen.

Vroege jaren

Wiggs begon als kind al te schrijven. Haar eerste novelle A Book About Some Bad Kids schreef zij toen ze acht jaar was. Ze liet haar droom om romanschrijver te worden tijdelijk rusten, studeerde af aan de Harvard-universiteit en werd wiskundeleraar. Ze bleef echter lezen, vooral dol op liefdesromans. Nadat ze op een avond in 1983 geen leesboeken meer had, begon ze opnieuw te schrijven. Het werd een boek met de werktitel Een boek over sommige slechte volwassenen.

Carrière

Gedurende drie ja…Lees verder op Wikipedia