Een man verdwijnt spoorloos tijdens een cruise op de Middellandse Zee ter ere van zijn trouwdag. Zijn vrouw gaat op zoek. Verhaal in eenvoudig Nederlands met korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Titel
Cruise
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2010
149 p.
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9789086961115 (paperback)
TPL Leesboeken

Andere formaten:

Besprekingen

Thriller van de bekende schrijfster Suzanne Vermeer, bewerkt voor mensen met een beperkte woordenschat. Tijdens een romantische cruise om zijn vijftiende trouwdag te vieren verdwijnt Frank spoorloos. Dan blijkt er door een onbekende een levensverzekering van drie miljoen euro op Frank te zijn afgesloten. Zijn vrouw Heleen gaat op zoek en ontdekt het dubbelleven van haar man, waarna allerlei spannende gebeurtenissen volgen. Een redelijk spannend boek met een enigszins voorspelbaar plot. Deel uit de serie 'Leeslicht' met eenvoudige woorden en korte zinnen; elke zin begint op een nieuwe regel. Een aantal moeilijke woorden wordt achterin het boek toegelicht. De ruime bladspiegel met overzichtelijke tekstblokken vergemakkelijkt het lezen. Ook geschikt voor de NT2-leerder (A2-B1). Foto-omslag, duidelijke druk.

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia