Boek
Nederlands

De vallei

Suzanne Vermeer (auteur)
Een vrouw ontdekt in Australië de geheimen van haar plots overleden broer. Ze staat voor een onmogelijke keuze die haar gezin in gevaar brengt.
Onderwerp
Australië
Titel
De vallei
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2023
192 p.
ISBN
9789400516267 (paperback)

Besprekingen

Een zomerse thriller over familie, geheimen en verlies. Nadat haar broer plots overlijdt, gaat Emily met haar partner Christiaan en hun jonge kinderen Vera en Max naar Australië. Op de wijngaard van Emily’s broer moeten ze de nodige zaken afhandelen. Emily ontdekt een groot geheim van haar broer. Hierdoor staat ze, helemaal alleen, voor een onmogelijke keuze die grote gevolgen voor haar en haar gezin zal hebben en al snel lopen de levens van de betrokkenen gevaar. Vlot en zeer toegankelijk geschreven. In één avond uit te lezen (192 blz.) Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten. De boeken van Suzanne Vermeer zijn drie keer genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia