Hittegolf

Suzanne Vermeer (auteur)
Tijdens haar vakantie in Portugal ontdekt Anouk een gevaarlijk geheim.
Titel
Hittegolf
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Bruna, 2016
316 p.
ISBN
9789400507135 (paperback) 9789400508217 (paperback, sticker)

Andere formaten:

Besprekingen

Anouk brengt de zomer door met haar vader en diens vriendin in de Algarve. Haar Portugese vriendin krijgt een rolletje in een film die daar gedraaid wordt. Haar tegenspeler is een bekende filmster. Maar Cesária heeft een geheim. Als Cesária vermoord wordt, zijn er veel verdachten. De politievrouw die met het onderzoek bezig is, vermoedt dat de moord te maken heeft met de verdwijning van haar zus, zeven jaar geleden. Tijdens het onderzoek blijken veel mensen een dubbele agenda te hebben, vrijwel niemand is te vertrouwen. Deze thriller speelt in de Algarve, maar de hittegolf waar de titel naar verwijst, speelt geen rol. Het verhaal is spannend, steeds nieuwe verdachten zouden iets met de moord te maken kunnen hebben. Maar de uiteindelijke oplossing is een samenraapsel van allerlei complotten. Daardoor is het tamelijk onduidelijk wie welke rol speelt. Het is een lekker boek voor in de koffer.

Decadent wereldje van Nederlanders in de Algarve

Hittegolf

De mysterieuze Suzanne Vermeer schreef een Portugese thriller over een Nederlandse gemeenschap in de Algarve. Dat Vermeer het pseudoniem was van Paul Goeken werd door uitgeverij A.W. Bruna pas bekendgemaakt na Goekens dood in 2011. Sindsdien zet een onbekende andere schrijver de nom de plume voort, en is 'Hittegolf' (uit 2016) dus van zijn of haar hand. Aardig aan dit boek is dat het slachtoffer een groot deel van het verhaal nog leeft en dat we haar leren kennen als een sympathieke, hardwerkende vrouw die graag hogerop wil. Toch zijn er genoeg bekenden die haar op een klif vermoord zouden kunnen hebben, al is de uiteindelijke dader een verrassende. Vermeer zet een decadent wereldje neer van rijke Nederlanders in Portugal die hun tijd doden met drank, feestjes, seks en louche business. De productie van een film met Hollywoodsterren zet allerlei relaties op scherp. Als rechercheur Gabriela Carvalho opdracht krijgt om de moord op te lossen, blijkt die verband te houden met de verdwij…Lees verder

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia