Boek
Nederlands

Koraalrif

Suzanne Vermeer (auteur)
Een vrouw werkt samen met een privédetective om de naam van een overleden man, die verdacht werd van de moord op zijn assistente, te zuiveren.
Titel
Koraalrif
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2022
192 p.
ISBN
9789400515178 (paperback)

Besprekingen

Een spannende detective waarin Paula Visser samen met een privédetective in opdracht van een weduwe op zoek gaat naar gebeurtenissen uit het verleden. De overleden man van de weduwe werd in verband gebracht met de dood van zijn assistente. Zijn weduwe wil dat zijn naam gezuiverd wordt. Paula en de detective reizen voor hun onderzoek naar Amerika, waar ze veel tegenwerking ondervinden en waar een noodlottige confrontatie steeds dichterbij komt. Vlot en zeer toegankelijk geschreven. Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten. Alle titels van Vermeer hebben de bestsellerlijst gehaald en twee titels werden genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia