Boek
Nederlands

Midwinter

Suzanne Vermeer (auteur)
Een vrouw die zich schuldig voelt over een ongeluk tijdens het skie͏̈n verbreekt het contact met haar vrienden, maar acht jaar later besluit ze toch weer mee te gaan skie͏̈n, demonen uit het verleden blijven haar echter achtervolgen.
Titel
Midwinter
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2020
320 p.
ISBN
9789400512481 (paperback)

Besprekingen

Alice gaat met een groep vrienden op skivakantie, nog één keer genieten voor ze aan haar zware opleiding tot arts begint. Tijdens de eerste skitocht gaat het vreselijk mis. Alice lijdt onder de herinneringen daaraan en het schuldgevoel. Ze verliest zich in haar werk en verbreekt al het contact. Acht jaar later ligt het zusje van haar vroegere vriendin in haar operatiekamer. Ze wil niets liever dan een zware skitocht volbrengen nu ze dat door haar donorhart weer kan. Ze kan haar droom alleen laten uitkomen als Alice meegaat als medisch begeleider. Alice hoopt dat ze de vriendschap voorzichtig weer toe kan laten in haar leven. Terug naar het gebied waar het gebeurde, met dezelfde groep, helpt haar misschien het trauma te verwerken. Zo kan ze ook de vreemde berichtjes en bloemen van haar stalker even vergeten. Acht jaar is alleen een lange tijd en niet iedereen vergeeft haar voor wat er is gebeurd. Die stalker zou ook wel eens dichter bij kunnen zijn dan ze denkt. Vlot geschreven thrille…Lees verder

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia