Sneeuwengelen

Suzanne Vermeer (auteur)
Zes vriendinnen noemen zichzelf de Sneeuwengelen; na de dood van drie van hen blijken de overige drie grote geheimen te hebben.
Titel
Sneeuwengelen
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Bruna, 2015
311 p.
ISBN
9789400506374 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Zes vriendinnen vormen een hechte groep, ze hebben zelfs een hoge levensverzekering voor elkaar afgesloten. Dan sterft er een aan kanker. Nadat er nog twee vriendinnen sterven, besluiten de drie overgebleven meiden hun traditionele wintersportvakantie toch weer op te pakken. Dan blijkt dat ze alle drie geheimen hebben. En als er drie mannen ‘toevallig’ op dezelfde plaats vakantie vieren wordt het echt spannend. De geoefende lezer heeft al snel in de gaten wie de bandiet is, maar het blijft spannend tot het einde. Dreigende sms’jes en chantage verhogen de spanning. Realistisch en tegelijkertijd dom dat de vrouwen geen open kaart spelen. Enigszins voorspelbaar maar voor de liefhebber van deze schrijfster aanbevolen kost. Achter het pseudoniem Suzanne Vermeer ging auteur Paul Goeken schuil. Sinds zijn overlijden in juni 2011 blijven er onder dezelfde auteursnaam titels verschijnen, nu door een onbekende auteur geschreven.

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia