Boek
Nederlands

Sneeuwexpress

Suzanne Vermeer (auteur)
Een vrouw, die haar gezin dat op skivakantie is, nareist, treft het chalet overhoopgehaald aan terwijl haar gezin spoorloos is.
Titel
Sneeuwexpress
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2019
303 p.
ISBN
9789400511019 (paperback)

Besprekingen

Anna van Laarhoven is imagebuilder voor BN’ers. Haar bedrijf Up-Grade! loopt goed, ze is getrouwd met Julian en ze hebben twee kinderen. Het lijkt haast té perfect. Tot Anna vermoedt dat Julian een affaire heeft. Wanneer het gezin op skivakantie gaat, is Anna genoodzaakt haar gezin een paar dagen later achterna te reizen. Wanneer zij in Kirchberg arriveert, treft ze het gehuurde chalet totaal overhoop en verlaten aan. Het enige aanknopingspunt is een briefje met de waarschuwing dat ze geen politie mag inschakelen. Anna licht allereerst de moeder van de meegereisde vriend van haar zoon in, die onmiddellijk naar haar toekomt. Voordat ze op zoek kunnen naar sporen, komen ze in contact met de vermeende minnares van Julian. De situatie blijkt anders en de vrouwen gaan met elkaar op onderzoek. Een fijne thriller. De auteur hanteert de vlotte en toegankelijke schrijfstijl die deze boeken zo kenmerkt. De spanningsopbouw is geraffineerd en de personages worden goed gekarakteriseerd. Achter het…Lees verder

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia