Boek
Nederlands

Zwarte piste

Suzanne Vermeer (auteur)
Als een Nederlandse au-pair bij een gezin in Zwitserland een gewelddadig eindigend gesprek tussen haar werkgever en een onbekende vrouw hoort, raakt ze in de problemen.
Titel
Zwarte piste
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2011
243 p.
ISBN
9789022997093 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Naar verluidt is Suzanne Vermeer het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken, die in 2002 debuteerde met een eerste thriller onder zijn eigen naam. Na vier titels besloot hij om zijn volgende boeken onder een pseudoniem uit te brengen. Suzanne Vermeer genoot de reputatie om jaarlijks twee vakantiethrillers uit te brengen, een voor de zomer en een voor de winter.
In Zwarte piste verenigt Vermeer een flinke portie romance met behoorlijk wat spanning. Hoofdpersonage Saskia van Lieshout is 32, binnenhuisarchitect van opleiding maar momenteel werkzaam als bedrijfsleider in een supermarkt. Nu haar huwelijk met de bezitterige en jaloerse Richard op de klippen is gelopen, ziet ze een avondje uit met haar collega Roel wel zitten. Richard heeft het daar moeilijk mee en stalkt zijn ex-vrouw zowel thuis als op het werk. Saskia besluit het roer om te gooien en reageert op een advertentie van een Nederlands echtpaar, Zalia en Jules, dat in Zwitserland woont en op zoe…Lees verder
De gescheiden Saskia van Lieshout heeft genoeg van haar baantje als cheffin van een supermarkt. Als haar ex, Richard, haar blijft lastigvallen omdat hij haar terug wil, grijpt ze een nieuw baantje in Zwitserland met beide handen aan. Ze wordt au-pair in een Nederlands gezin en krijgt ook de taak als gastvrouw op te treden voor verhuurde huisjes. Alles lijkt ideaal. De knappe, alleenstaande buurman Claus maakt het rooskleurige plaatje compleet, totdat Saskia een gewelddadig eindigend gesprek afluistert tussen haar werkgever en een onbekende vrouw. Als Richard dan ook nog plotseling voor haar neus staat, is de verwarring compleet. Deze zevende ‘chicklit’ thriller is eenvoudig van opzet: een lineair verteld verhaal vanuit de hoofdpersoon, afgewisseld door een paar hoofdstukken waarin Richard gevolgd wordt. De spanning wordt langzaam opgebouwd en stijgt op het eind naar een hoogtepunt. De karakters zijn in hun handelingen niet altijd even geloofwaardig en de uitwerking van het plot is een…Lees verder

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia