Boek
Nederlands

Boe en de wiffers

Thea Dubelaar (auteur), Frieda Van Raevels (auteur)
+1
Boe en de wiffers
×
Boe en de wiffers Boe en de wiffers
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Boe en de wiffers
Auteur
Thea Dubelaar Frieda Van Raevels
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2013
36 p. : ill.
ISBN
9789059329539 (hardback)

Besprekingen

In de reeks 'Boe!Kids' verschijnen regelmatig nieuwe deeltjes voor verschillende leesniveaus. De hoofdpersonen blijven steeds dezelfde (Boe, Pier, Wolf, Nes, Pas en Mie), de moeilijkheidsgraad van het verhaal, de bladschikking, de lengte van hoofdstukken, woorden en zinnen, en de aanwezigheid van illustraties daarentegen variëren naargelang het leesniveau. Frieda Van Raevels is ondertussen, na haar vele werk samen met Marc de Bel voor de verhalen rond Spikkel & Spekkie, de vaste illustratrice geworden voor de 'Boe!Kids'. Ze heeft een herkenbare stijl, kleurig en luchtig, die goed past bij de eenvoudige verhalen in deze reeks. De auteurs wisselen naargelang het verhaal. Deze keer is het opnieuw de beurt aan Thea Dubelaar. Het spookje Boe rijdt op de onzichtbare olifant Ol. Samen gaan ze naar het meer om elkaar nat te spuiten. Wolf gaat niet mee, want hij gaat liever bellen blazen met Mie. Boe houdt niet van bellen blazen, want die lijken te veel op wiffers, en daar moet hij niets van h…Lees verder
Spookje Boe en zijn vijf griezelvriendjes beleven een spannend avontuur als Pas een bel blaast waardoor Boe wordt opgeslokt. Zo'n bel noemen ze een Wiffer. Deel in de serie 'Boe!kids'* over dezelfde zes figuren die allerlei dingen beleven. Het verhaal is spannend verteld en heeft een positief einde. De tekst bestaat uit vijf hoofdstukken. Het is in de tegenwoordige tijd geschreven, in korte eenvoudige zinnen, merendeels enkelvoudig, waarin ook meerlettergrepige woorden zijn gebruikt. De zinnen beginnen met een hoofdletter en er wordt gebruikgemaakt van interpunctie, AVI-M4. Het is een behoorlijk pittig verhaal voor de doelgroep. De expressieve illustraties ondersteunen de tekst en bestaan uit vrolijk gekleurde platen met zwarte contouren. De figuren zijn stripachtige, vriendelijke griezels. Achter in het boek staan spelletjes waarvoor je de inhoud van het boek moet kennen. Op het omslag is Boe glanzend afgebeeld, op de achterkant zijn vriendjes ook. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Thea Dubelaar

CC BY 3.0 - Foto van/door D. Korsuize

Thea Dubelaar (Den Ilp, 26 januari 1947) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Dubelaar groeide op in Heemskerk en doorliep de HBS. Vervolgens werkte ze bij het verzekeringsbedrijf van een bank. Na een jaar besloot ze journaliste te worden, en volgde ze een cursus journalistiek te Amsterdam.

In 1972 trouwde ze met de Fransman Maurice Balzamont, die afkomstig was van Guadeloupe. Ze verhuisde naar Frankrijk en begon korte verhalen te schrijven voor de jeugdbladen Okki en Taptoe. In 1979 schreef ze haar eerste kinderboek, Sjanetje dat in 1980 werd bekroond met een Zilveren Griffel. Sindsdien schrijft ze elk jaar een boek.

Sinds 1997 woont ze vijf maanden per jaar op Guadeloupe, in het ouderlijk huis van haar echtgenoot. Daarnaast is ze tien weken per jaar in Nederland om lezingen en schrijfcursussen te geven.

In de jaren '90 schreef ze verhal…Lees verder op Wikipedia