Boek
Nederlands

Pier en de drakenboot

Thea Dubelaar (auteur), Frieda Van Raevels (illustrator)
+1
Pier en de drakenboot
×
Pier en de drakenboot Pier en de drakenboot
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Pier en Wolf besluiten om van een oude kist een drakenboot te maken. Dan wil Pier zijn vriendinnetje Nes verrassen met een romantisch boottochtje. Is dat wel zo'n goed idee?
Onderwerp
Vriendschap
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Pier en de drakenboot
Auteur
Thea Dubelaar
Illustrator
Frieda Van Raevels
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2017 | Andere uitgaven
30 p. : ill.
ISBN
9789461317223 (hardback)

Besprekingen

Wolf, Nes, Pier, Mie, Pas, Boe, Mol, Krok en Kol zijn de negen hoofdpersonages die in de reeks BOE!kids allerlei avonturen beleven. Op geregelde tijdstippen verschijnen nieuwe boekjes in de reeks, op verschillende AVI-niveaus. Naargelang het verhaal speelt het een of het andere personage een grotere rol. Pier en Wolf zijn deze keer aan de beurt. De twee, vampierkind en wolf, vervelen zich te pletter. Er is geen school dus ze hebben alle tijd om iets spannends te bedenken, maar wat? Ze krijgen een fantastisch idee: een boottochtje maken met een drakenboot. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want waar vinden ze een drakenboot? Zelf een boot in elkaar knutselen lijkt de beste oplossing, zeker als ze op het spullenstort een slaapkist van opa vinden. Pier herkent ze aan het vleermuisembleem dat erop staat, dat ook op het wapenschild van opa staat. Opa was namelijk een vampier, en Pier mocht bij zijn middagdutje het deksel op de slaapkist leggen. De Grote Oppasser van het kerkhof heeft n…Lees verder
Vampiertje Pier en Wolfje Wolf vervelen zich en besluiten een boot te maken. Op de 'spullenstort achter het kerkhof, waar de monsters zijn begraven' vinden ze de grafkist (vampierbed) van Piers dode opa, die 'destijds met een houten pen doorboord is'. Het tot drakenboot verbouwde vampierbed is niet berekend op veel gewicht en 'romantiek' als Pier er ’s nachts mee gaat varen, samen met Nes, het drakenmeisje, op wie hij verliefd is. De boot lekt en zinkt. Gelukkig is het spookje Boe in de buurt. Over dit griezelclubje zijn al achttien boekjes verschenen in de serie 'Boe!kids', gericht op leesonderwijs vanaf AVI-Start. Het boekje oogt goed verzorgd met stevig papier, schreefloze letter en veel, soms paginagrote, felgekleurde, cartoonachtige illustraties. Zoals de aangehaalde tekst hierboven aangeeft is het taalgebruik niet echt eenvoudig, ondanks dat het AVI-E4 is. Voor in het boekje wordt de griezelclub voorgesteld en achterin staan een paar verwerkingsopdrachten (invulopdrachten). Vana…Lees verder

Over Thea Dubelaar

CC BY 3.0 - Foto van/door D. Korsuize

Thea Dubelaar (Den Ilp, 26 januari 1947) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Dubelaar groeide op in Heemskerk en doorliep de HBS. Vervolgens werkte ze bij het verzekeringsbedrijf van een bank. Na een jaar besloot ze journaliste te worden, en volgde ze een cursus journalistiek te Amsterdam.

In 1972 trouwde ze met de Fransman Maurice Balzamont, die afkomstig was van Guadeloupe. Ze verhuisde naar Frankrijk en begon korte verhalen te schrijven voor de jeugdbladen Okki en Taptoe. In 1979 schreef ze haar eerste kinderboek, Sjanetje dat in 1980 werd bekroond met een Zilveren Griffel. Sindsdien schrijft ze elk jaar een boek.

Sinds 1997 woont ze vijf maanden per jaar op Guadeloupe, in het ouderlijk huis van haar echtgenoot. Daarnaast is ze tien weken per jaar in Nederland om lezingen en schrijfcursussen te geven.

In de jaren '90 schreef ze verhal…Lees verder op Wikipedia