Boek
Nederlands

Wolf en de mot

Thea Dubelaar (auteur), Frieda Van Raevels (illustrator)
+1
Wolf en de mot
×
Wolf en de mot Wolf en de mot
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Wolf en de mot
Auteur
Thea Dubelaar
Illustrator
Frieda Van Raevels
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2013
36 p. : ill.
ISBN
9789059329492 (hardback)

Besprekingen

Wolf en de mot is een boekje in de serie ‘Boe!Kids’, een reeks verhalen rond zes vrienden die elk wel een magisch of griezelig kantje hebben. Zo heb je Pier de vampier, Mie de mummie en Boe het spook. De serie is geschreven volgens de AVI-richtlijnen. Wolf en de Mot heeft het niveau AVI-start en is dus geschikt voor de eerste lezertjes die pas zijn begonnen met leesonderwijs.
Het verhaaltje is heel eenvoudig. Omdat het koud is, trekt Wolf een jas aan. Nadat hij wat op dieren jaagt (die hij uiteraard altijd weer vrijlaat), krijgt hij het warm en doet hij zijn jas uit. Wat blijkt: een mot heeft een gat in zijn jas gebeten. Wolf maakt jacht op de mot. Met de hulp van zijn vriend Pier kan hij de mot wegjagen voordat hij een gat maakt in de rok van Nes. Mie komt langs met lekkers voor heel de bende en eind goed, al goed. Behalve voor Boe, die eerst de mot moet ophoesten nadat hij die per ongeluk had ingeslikt.
Wolf en de mot beantwoordt perfect aan de eisen …Lees verder
Wolf is aan het jagen in het bos. Als een mot een gat in zijn jas maakt, gaat hij achter de mot aan. Eerste leesboekje uit de serie 'Boe!kids'*. De eenvoudige verhaallijn bevat enkel eenlettergrepige woorden en korte zinnetjes, AVI-Start. Het is erg onwaarschijnlijk dat een mot zo snel een gat in een jas maakt. Gedrukt in een groot schreefloos lettertype zonder hoofdletters op glad papier. De tekstblokjes worden omringd door vele in grootte variërende kleurrijke illustraties waarop veel te zien is. Voor in het boekje worden de hoofdfiguren uit de serie voorgesteld. Achterin staat een afbeelding van het dorp waar ze wonen en worden er op speelse wijze vragen gesteld over het verhaaltje, waardoor het begrijpend lezen bevorderd wordt. Verzorgde uitgave met een aantrekkelijk ogend omslag. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Thea Dubelaar

CC BY 3.0 - Foto van/door D. Korsuize

Thea Dubelaar (Den Ilp, 26 januari 1947) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Dubelaar groeide op in Heemskerk en doorliep de HBS. Vervolgens werkte ze bij het verzekeringsbedrijf van een bank. Na een jaar besloot ze journaliste te worden, en volgde ze een cursus journalistiek te Amsterdam.

In 1972 trouwde ze met de Fransman Maurice Balzamont, die afkomstig was van Guadeloupe. Ze verhuisde naar Frankrijk en begon korte verhalen te schrijven voor de jeugdbladen Okki en Taptoe. In 1979 schreef ze haar eerste kinderboek, Sjanetje dat in 1980 werd bekroond met een Zilveren Griffel. Sindsdien schrijft ze elk jaar een boek.

Sinds 1997 woont ze vijf maanden per jaar op Guadeloupe, in het ouderlijk huis van haar echtgenoot. Daarnaast is ze tien weken per jaar in Nederland om lezingen en schrijfcursussen te geven.

In de jaren '90 schreef ze verhal…Lees verder op Wikipedia