Boek
Nederlands

Wolf heeft jeuk

Thea Dubelaar (auteur), Frieda Van Raevels (illustrator)
+1
Wolf heeft jeuk
×
Wolf heeft jeuk Wolf heeft jeuk
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wolf wou dat hij net zo knap was als Pier. Pas tovert voor hem precies dezelfde outfit. Volgens Wolfs vrienden staan die kleren hem niet. Nadat Boe hem een snoepje geeft, heeft Wolf last van jeuk. Hij denkt dat het door zijn nieuwe kleren komt.
Onderwerp
Jeuk hebben
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Wolf heeft jeuk
Auteur
Thea Dubelaar
Illustrator
Frieda Van Raevels
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2012
37 p. : ill.
ISBN
9789059328938 (hardback)

Besprekingen

De jongste jaren zien de educatieve uitgeverijen steeds meer een markt voor boekjes voor beginnende lezers. De Nederlandse uitgeverij Kluitman ging in zee met het Vlaamse Abimo en samen ontwikkelden ze Boe! Kids, een nieuwe leeslijn voor beginnende lezers, geschreven door Thea Dubelaar. De serie loopt van het prilste niveau, AVI-start, tot AVI-M4 (helft van het tweede jaar leesonderwijs).  
Boe! draait altijd rond dezelfde karakters. In elk van de boeken staat telkens één van de negen verschillende typetjes centraal. Zo heb je natuurlijk Boe zelf, een zeer ondeugend spookje dat eropuit is om iedereen voor de gek te houden. Mie is een bijdehante mummie wier windsels vaak in de weg zitten, maar die toch steeds een elegante oplossing vindt voor alle problemen. De ijdele vampier Pier wil er altijd tiptop uitzien omdat hij toch een beetje verliefd is op het draakje Nes. Zijn stoere vriend Wolf staat hem altijd bij. De grote heks Kol leert heksje Pas de kneepjes van het v…Lees verder
De ‘Boe!kids’* zijn zes vriendjes: het spookje Boe, het heksje Pas, wolfje Wolf, een meisjesmummie genaamd Mie, het jonge vampiertje Pier en het kleine draakje Nes (of is Nes het monstertje van Loch Ness?). Samen beleven ze avonturen die altijd een magisch tintje hebben. Het is de bedoeling dat er een aantal subseries zullen verschijnen met AVI-niveaus van AVI-Start tot en met AVI-Plus. In dit deeltje krijgt Wolf vreselijke jeuk. Wie of wat heeft dat veroorzaakt? Is het de schuld van een van de kameraadjes? Als het probleem verholpen is, spelen de vriendjes weer vrolijk samen verder. Eenvoudig verhaaltje dat weinig om het lijf heeft, met hoofdfiguren die weggelopen lijken uit successeries van andere auteurs, ook wat de tekeningen betreft (bv. jonge vampiers van Van Loon, heksje Lilly, Dummie de mummie). De teksten zijn gedrukt in een erg dun, schreefloos lettertype. Met achter in het boek vragen om het tekstbegrip te toetsen. De vele – soms paginagrote – kleurrijke illustraties volgen…Lees verder

Over Thea Dubelaar

CC BY 3.0 - Foto van/door D. Korsuize

Thea Dubelaar (Den Ilp, 26 januari 1947) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Dubelaar groeide op in Heemskerk en doorliep de HBS. Vervolgens werkte ze bij het verzekeringsbedrijf van een bank. Na een jaar besloot ze journaliste te worden, en volgde ze een cursus journalistiek te Amsterdam.

In 1972 trouwde ze met de Fransman Maurice Balzamont, die afkomstig was van Guadeloupe. Ze verhuisde naar Frankrijk en begon korte verhalen te schrijven voor de jeugdbladen Okki en Taptoe. In 1979 schreef ze haar eerste kinderboek, Sjanetje dat in 1980 werd bekroond met een Zilveren Griffel. Sindsdien schrijft ze elk jaar een boek.

Sinds 1997 woont ze vijf maanden per jaar op Guadeloupe, in het ouderlijk huis van haar echtgenoot. Daarnaast is ze tien weken per jaar in Nederland om lezingen en schrijfcursussen te geven.

In de jaren '90 schreef ze verhal…Lees verder op Wikipedia