Boek
Nederlands

Wolf maakt Boe weg

Thea Dubelaar (auteur), Frieda Van Raevels (illustrator)
+1
Wolf maakt Boe weg
×
Wolf maakt Boe weg Wolf maakt Boe weg
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Wolf maakt Boe weg
Auteur
Thea Dubelaar
Illustrator
Frieda Van Raevels
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2013
36 p. : ill.
ISBN
9789059329560 (hardback)

Besprekingen

Boe verdwijnt tijdens het verstoppertje spelen per ongeluk in een vaagvaas. Alles wat daar in zit, verdwijnt na een tijdje, dus ook Boe. Wolf besluit hem te volgen door zelf in de vaas te gaan. Leesboekje uit de leeslijn 'Boe!kids'*. In elk deel van deze serie staat een van de monstervrienden centraal; dit keer is dat Wolf. Doordat ook alle andere monsters hun rol opeisen in het verhaal is de verhaallijn soms verwarrend. De monsternamen zijn afkortingen van bekende monsters voor volwassenen. Het taal- en zinsgebruik is aangepast aan het leesniveau, AVI-E4. Kleurige tekeningen van verschillende groottes ondersteunen de tekst op elke bladzijde. Achter in het boek staan begrijpend leesvragen. Stevige verzorgde uitgave. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Over Thea Dubelaar

CC BY 3.0 - Foto van/door D. Korsuize

Thea Dubelaar (Den Ilp, 26 januari 1947) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Dubelaar groeide op in Heemskerk en doorliep de HBS. Vervolgens werkte ze bij het verzekeringsbedrijf van een bank. Na een jaar besloot ze journaliste te worden, en volgde ze een cursus journalistiek te Amsterdam.

In 1972 trouwde ze met de Fransman Maurice Balzamont, die afkomstig was van Guadeloupe. Ze verhuisde naar Frankrijk en begon korte verhalen te schrijven voor de jeugdbladen Okki en Taptoe. In 1979 schreef ze haar eerste kinderboek, Sjanetje dat in 1980 werd bekroond met een Zilveren Griffel. Sindsdien schrijft ze elk jaar een boek.

Sinds 1997 woont ze vijf maanden per jaar op Guadeloupe, in het ouderlijk huis van haar echtgenoot. Daarnaast is ze tien weken per jaar in Nederland om lezingen en schrijfcursussen te geven.

In de jaren '90 schreef ze verhalen voor het televisieprogramma …Lees verder op Wikipedia