Wiskunde
Boek Nederlands

Wiskunde

Timothy Gowers (auteur)
In de reeks: Elementaire deeltjes; 14
Inleiding op wiskundige modellen, systemen en wiskundig denken waarbij weinig wiskundige voorkennis noodzakelijk is.
Onderwerp
Wiskunde
Titel
Wiskunde
Auteur
Timothy Gowers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mathematics : a very short introduction
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Amsterdam University Press, 2014
166 p. : ill.
ISBN
9789089648136 (paperback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Hoofdbibliotheek

maandag: Gesloten
dinsdag: 10:30 - 19:30
woensdag: 10:30 - 17:00
donderdag: 10:30 - 19:30
vrijdag: 10:30 - 17:00
zaterdag: 10:00 - 16:00
zondag: Gesloten

Uitzonderlijk gesloten

zaterdag 21 juli 2018
(Nationale feestdag)

zondag 22 juli 2018

zondag 29 juli 2018

zondag 5 augustus 2018

zondag 12 augustus 2018

woensdag 15 augustus 2018
(OLV Hemelvaart)

Moensstraat 19
2800 Mechelen
(Toon op kaart)
015 40 44 70
Beschikbaarheid Uitgave Plaats in de bib
Beschikbaarheid
Aanwezig
Uitgave
Amsterdam University Press, cop. 2014
Plaats in de bib
EERSTE VERDIEPING: Boeken non-fictie, 510.3

Besprekingen

Winkler Prins startte recent met een reeks boekjes over onderwerpen uit zowel de positieve als uit de humane wetenschappen. De boekjes lijken als twee druppels water op die van de reeks 'Que sais-je?', de prestigieuze pockets van de Presses Universitaires de France. Die reeks gebruikt echter nogal eens formules uit de hogere wiskunde; deze korte introducties zijn toegankelijker voor een lekenpubliek.

Het boekje over Wiskunde van Timothy Gowers, een wiskundeprofessor, is geen introductie in wiskundige theorieën, maar toont de lezer dat je abstract moet leren denken als je met wiskunde bezig wilt zijn. Gowers maakt dit duidelijk aan de hand van relatief eenvoudige en goed gekozen voorbeelden. Het achtste hoofdstukje geeft een antwoord op 'vaak gestelde vragen'. Samengevat: een interessant boekje waarin duidelijk wordt uitgelegd waar het in de wiskunde eigenlijk om gaat.

Polkinghorne, hoogleraar wiskundige fysica en oud-leerling van Dirac, kiest in zijn boekje over d…Lees verder
Herdruk in een nieuwe vertaling van een toonaangevende inleiding op wiskundig denken en de wiskunde als kennisdomein. Deze uitgave past goed in de serie 'Elementaire Deeltjes' waar een onderwerp of een smalle of brede discipline zeer deskundig wordt beschreven. Dit deel over wiskunde vraagt enige voorkennis op het niveau van bovenbouw havo of vwo, maar vooral interesse en ambitie om met de auteur mee te denken. De auteur, gerenommeerd wiskundige, maakt onverwachte samenhangen zichtbaar en doet dat voor niet-vakgenoten op een prettige wijze. De zinsbouw en de lengte van zinnen vereisen wel dat de lezer met de auteur meedenkt. Thema's die in de diverse hoofdstukken aan de orde komen, zijn getalsystemen, schattende benaderingen, dimensies, oneindigheid, limieten en meetkunde. Met twee pagina's index en korte literatuuropgave van Engelstalige literatuur. Kleine druk.

Over Timothy Gowers

William Timothy Gowers FRS (Wiltshire, 20 november 1963) is een Brits wiskundige. Hij is de Rouse Ball-professor in de wiskunde in de faculteit van de zuivere wiskunde en wiskundige statistiek aan de Universiteit van Cambridge en een Fellow van Trinity College. In 1998 ontving hij de Fields-medaille voor zijn onderzoek dat een verbinding legde tussen de functionaalanalyse en de combinatoriek.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties