Boek
Nederlands

Held met humor

Tjibbe Veldkamp (auteur), Kees de Boer (illustrator)
+1
Held met humor
×
Held met humor Held met humor
In de reeks:
Grapman; 1
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Nik (ik-persoon) vindt zichzelf enorm grappig, maar dat vindt verder niemand. Als hij zijn spreekbeurt met Noor verprutst, knapt er iets bij meester Nietje. Met een speciale klok reist hij met Noor en Nik naar een tijd waarin meesters hun leerlingen nog mochten straffen en opsluiten. Met veel grappige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Held met humor
Auteur
Tjibbe Veldkamp
Illustrator
Kees de Boer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2020
158 p. : ill.
ISBN
9789045124438 (hardback)

Besprekingen

Nik (ik-persoon) lijkt een gewone jongen, maar zelf vindt hij zich een ‘grapman’. Jammer genoeg kunnen de kinderen in zijn groep helemaal niet om hem lachen. Vooral de strenge meester Nietje niet. Tijdens een spreekbeurt, samen met Noor, die Nik niet heeft voorbereid zodat hij niet weet waarover die gaat, moeten de kinderen enorm lachen. Dan knapt er iets bij de meester. Hij stopt Noor en Nik in een staande klok en ze maken een reis door de tijd, naar de tijd dat meesters kinderen nog mochten straffen. Zou Nik zich met zijn humor uit deze situatie weten te redden? Eerste deel van een nieuwe serie over een superheld met als geheime kracht ‘humor’, een serie die zeker een groot succes gaat worden. Ook geschikt voor kinderen die minder graag lezen. In vlotte stijl geschreven, goed opgebouwd, humoristisch en tegelijkertijd een beetje spannend. Datzelfde komt terug in de vele dynamische, grappige en kleurrijke illustraties. Al eerder hebben auteur en illustrator laten zien een geweldig kop…Lees verder

Over Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp (19 oktober 1962 te Groningen) is een Nederlandse schrijver.

Biografie

Tjibbe Veldkamp studeerde psychologie in Groningen. Hij werd wetenschapper. In 1988 gaf iemand hem de suggestie om eens kinderboeken te gaan schrijven. Na het lezen van Het marsepeinen varkentje van Russell Hoban wist hij dat hij ook zoiets wilde maken. In 1990 begon hij hier serieus mee en in 1992 verscheen zijn eerste boek, Een ober van niks. Dit maakte hij in samenwerking van illustrator Philip Hopman, met wie hij nog meerdere boeken zou maken. Ook werkt hij samen met illustrator Kees de Boer.

Van 1993 tot 2000 werkte Tjibbe Veldkamp voor Disneytijdschriften, waar hij schreef voor de Donald Duck en Disneyland. Sinds 2001 is hij fulltime schrijver en vertaler.

In oktober 2010 maakte de Bond tegen het vloeken zich boos om het taalgebruik in het kinderboek Tiffany Dop uit 2009. In een reactie van…Lees verder op Wikipedia

Suggesties