Boek
Nederlands

Alles moet weg : roman

Tom Lanoye (auteur)
+1
Alles moet weg : roman
×
Alles moet weg : roman Alles moet weg : roman

Alles moet weg : roman

Genre:
Een gesjeesde homoseksuele student trekt met een oude bestelauto als handelsreiziger de wereld in, op zoek naar avontuur.
Titel
Alles moet weg : roman
Auteur
Tom Lanoye
Taal
Nederlands
Editie
12de herz. dr.
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2013
300 p.
ISBN
9789044623888 (paperback)

Besprekingen

Rechtenstudent Tony Hanssen besluit de saaie wetboeken te laten voor wat ze zijn en op een snellere en leukere manier rijk te worden dan achter de advocatenbalie mogelijk is. Hij koopt een oude Ford Transit met de opbrengst van uit de ouderlijke villa ontvreemde waardevolle objecten ('...ook het met de kont geschilderde gedrocht van Masereel dat sinds jaar en dag boven de haard hing') en maakt die met een slaapzak 'bewoonbaar'. Hij laadt het voertuig vol folders van fabrikanten die hij, de faam en integriteit van zijn ouders als advocaten misbruikend, heeft weten te interesseren voor commissieverkoop. In amusante brieven houdt hij zijn braaf studerende vriend Soo op de hoogte, al zijn alle beschreven successen in werkelijkheid frustrerende mislukkingen. 's Avonds troost hij zich, dromend van mooie jongens, met nogal acrobatische solosex. Een lekker gek boek, dynamisch en fantasievol. De Belg Tom Lanoye (1958) debuteerde in 1985 met de succesrijke verhalenbundel 'Een slagerszoon met br…Lees verder

Over Tom Lanoye

CC BY 4.0 - Foto van/door Arthur Los

Tom Lanoye (uitspraak: /lɑ'nwa:/; Sint-Niklaas, 27 augustus 1958) is een Belgische romancier, dichter, columnist, scenarist, performer en theaterauteur. Hij woont en werkt in Antwerpen (België) en Kaapstad (Zuid-Afrika).

Biografie

Lanoye was de jongste zoon van een slager. Hij bezocht in Sint-Niklaas het Sint-Jozef-Klein-Seminarie College, toentertijd nog een jongenscollege. Hij studeerde Germaanse Filologie en sociologie aan de Universiteit Gent. In die jaren was hij ook actief lid van het vrijzinnige Taalminnend Studentengenootschap (TSG) 't Zal Wel Gaan. Lanoye studeerde af op een scriptie getiteld De poëzie van Hans Warren. Hij publiceerde zijn eerste werk in eigen beheer, naar eigen zeggen: ‘zoals alle punkbands toentertijd deden: uit onvrede met de bestaande structuren, en om het vak van binnenuit te leren’.

Hij komt vaak op zowel radio als televisie, niet alleen in België, maar ook in Nederland. Verder treedt…Lees verder op Wikipedia