Boek
Nederlands

Mijn favoriete sprookjesboek

Tony Ross (auteur)
+1
Mijn favoriete sprookjesboek
×
Mijn favoriete sprookjesboek Mijn favoriete sprookjesboek

Mijn favoriete sprookjesboek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Zeven bekende en minder bekende sprookjes zoals 'Repelsteeltje', 'De Bremer Stadsmuzikanten' en 'Elfengeschenken' worden op geheel eigen wijze naverteld. Met veel grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Mijn favoriete sprookjesboek / herverteld en geïll. door Tony Ross
Auteur
Tony Ross
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
My favourite fairy tales
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2010
92 p. : ill.
ISBN
9789052474458 (hardback)

Besprekingen

De Britse illustrator en prentenboekenmaker heeft een indrukwekkend oeuvre op zijn naam staan en daar komen nu sprookjesbundels bij, waarin bekende en minder bekende sprookjes door hem zijn hertaald en rijkelijk voorzien van zwierige, kleurrijke illustraties. In deze bundel zijn zeven sprookjesbewerkingen opgenomen, waaronder een geheel eigen versie van 'De Bremer Stadsmuzikanten' en 'Repelsteeltje'. De humoristische tekst laat zich goed voorlezen aan jonge kinderen. In de vele grote illustraties worden de grappige details nog eens benadrukt. Er is gebruikgemaakt van typografische grapjes. Op dezelfde manier uitgevoerd is 'Eerste gekke sprookjesboek'*, met acht verhalen. De verhalen zijn lekker eng, maar de auteur weet goed maat te houden, zonder het karakter van de verhalen aan te tasten. Dat maakt deze bundel geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Mijn Favoriete Sprookjesboek

De ondertitel is hier niet zonder belang: 'Herverteld door Tony Ross'. Wie Tony Ross een beetje kent weet dat het dan om een aparte, eigenzinnige en grappige manier van vertellen gaat. En het boek stelt niet teleur. Er staan bekende en minder bekende sprookjes in. 'De Polder Kobold', kende ik niet. De oude Marie zoekt elke dag weer naar iets waardevols om te verkopen. Met het weinige dat ze vindt, is ze altijd tevreden. Maar op een dag vindt ze zowaar een pot vol goud. Na veel gesjouw ontdekt ze dat het goud veranderd is in zilver. Ik heb weer geluk, denkt ze, want zilver is minder waard dan goud. Dus zal ik nu niet beroofd worden. Het duurt niet lang of het zilver is een roestige klomp ijzer geworden en tenslotte wordt het een steen. En Marie blijft even gelukkig, ook als het allemaal een grap van de Polder Kobold blijkt te zijn. Zij is dan immers de enige die een echte Polder Kobold gezien heeft!
'De Bremer stadsmuzikanten' dromen van heel andere instrumenten dan in het bekend…Lees verder

Over Tony Ross

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Edwardx

Anthony 'Tony' Lee Ross (Londen, 10 augustus 1938) is een Brits illustrator en schrijver van kinderboeken. Hij illustreerde onder meer werk van David Walliams. Hij illustreerde ook een heruitgave van De tovervinger van Roald Dahl.

Een deel van zijn werk werd vertaald naar het Nederlands door Paul Biegel wat in 1984 Ik kom je opeten! opleverde voor I'm coming to get you, in 1985 De verschrikkelijke vrijdag voor Terrible Tuesday en in 1986 Susan en de kwelgeest voor Jenna and the Troublemaker.

Erkenning

Ross was in Nederland driemaal de laureaat van een Zilveren Penseel, in 1981 voor Joris en de bonenstaak, in 1987 voor Susan en de kwelgeest van Hiawyn Oram en in 1995 voor Zij is altijd de eerste! van Hiawyn Oram. In 1985 won hij in Nederland de Zilveren Griffel voor Towser en Sadie's verjaardag, een prijs die hij twee jaar later in 1987 nog eens be…Lees verder op Wikipedia