Het verlangen van de egel

Toon Tellegen (auteur)
+1
Het verlangen van de egel
×
Het verlangen van de egel Het verlangen van de egel

Het verlangen van de egel

Een egel is vaak eenzaam, omdat zijn stekels andere dieren afschrikken.
Onderwerp
Eenzaamheid, Verlangens
Titel
Het verlangen van de egel
Auteur
Toon Tellegen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2014
134 p.
ISBN
9789021456157 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Dit zesde boek over dieren van Tellegen (1941) is een roman over een egel. Hij voelt zich vaak eenzaam in zijn huis en bedenkt dat hij alle dieren zou kunnen uitnodigen voor een bezoek. Maar hij wil de uitnodiging nog niet versturen omdat hij bedenkt wat er zou kunnen gaan gebeuren als de diverse dieren bij hem op bezoek zouden komen. En wil hij eigenlijk wel bezoek, hoort eenzaamheid niet gewoon bij hem? Vanonder zijn bed beziet hij de wereld en peinst over zijn verlangens en angsten om niet geaccepteerd te worden vanwege zijn stekels. Ondanks dat het leven van de egel niet echt rozengeur en maneschijn is, wordt het boek nergens zwaar op de hand. Door de schrijfstijl, een prachtige en haast po√ętische manier, wordt het herkenbaar en soms zelfs ontroerend. Mooi dierenverhaal dat knap aansluit bij de stijl van zijn vorige dierenverhalen. Normale druk.

Over Toon Tellegen

CC BY 2.0 - Foto van/door axesjazzpower

Antonius Otto Hermannus (Toon) Tellegen (Brielle, 18 november 1941) is een Nederlandse schrijver, arts en dichter die vooral bekend is om zijn kinderboeken. Vooral zijn dierenverhalen rond de mier en de eekhoorn zijn erg geliefd en worden ook door volwassenen graag gelezen vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang.

Biografie

Tellegen, telg uit het geslacht Tellegen, studeerde geneeskunde in Utrecht en vestigde zich na een verblijf van drie jaar in Kenia als huisarts in Amsterdam. Na al een aantal jaren gedichten voor volwassenen te hebben geschreven, begon hij verhalen voor zijn kinderen te schrijven. In 1984 verscheen zijn eerste kinderboek, Er ging geen dag voorbij: negenenveertig verhalen over de eekhoorn en de andere dieren. In de verhalen van Tellegen spelen dieren als de mier en de eekhoorn vaak de hoofdrol. De verhalen zijn vaak filosofisch van aard. Enkele boeken zijn met prijzen bekroond.

Lees verder op Wikipedia