Dwarsligger
Nederlands

De vervangster

Val McDermid (auteur), Frank Lefevere (vertaler)
Het team van DCI Jordan is uiteengevallen maar komt stiekem weer samen wanneer Tony Hill als verdachte van een aantal brute moorden wordt opgepakt.
Titel
De vervangster
Auteur
Val McDermid
Vertaler
Frank Lefevere
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cross and burn
Uitgever
[Amsterdam]: Dwarsligger, 2019
769 p. ; 12 cm
ISBN
9789049807597 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een psychopaat zoekt de ideale vrouw die hij onder dwang probeert te vormen naar zijn ideaalbeeld. Na een dramatische gebeurtenis hebben psycholoog Tony Hill en rechercheur Carol Jordan alle contact verbroken en heeft Carol ontslag genomen. Als er blonde vrouwen verminkt worden gevonden, gaat de politie op zoek naar de moordenaar maar ontwikkelt daarbij kokervisie. Er zijn sporen die wijzen in de richting van Tony Hill en zonder verder onderzoek wordt hij als verdachte opgepakt. Een oud-collega van Carol probeert haar voor de zaak te interesseren, maar daardoor komt het leven van Carol in gevaar. Deze bijzonder spannende thriller is een vervolg op 'Moment van afscheid'*, en een nieuw deel in de serie rond Tony Hill en Carol Jordan. Het verhaal is zonder voorkennis van de andere delen goed te volgen, maar het duurt even voor de personages een plaats hebben. Het zeer spannende verhaal wordt verteld vanuit verschillende personen: de moordenaar, slachtoffers en politie. De politie werkt o…Lees verder

Over Val McDermid

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Val McDermid (4 juni 1955) is een Schots schrijfster van misdaadboeken. Ze is vooral bekend geworden met haar serie thrillers waarin Dr. Tony Hill de hoofdrol speelt.

McDermid is opgegroeid in het Schotse Kirkcaldy, waar ze de Kirkcaldy Highschool bezocht. Ze studeerde aan het St. Hilda's College aan de Universiteit van Oxford en ging na haar studie aan de slag als journaliste. Ook was ze korte tijd toneelschrijfster.

In 1987 behaalde ze haar eerste succes met de roman Report for Murder, de eerste in de reeks rond de lesbische journaliste Lindsay Gordon. Homoseksualiteit is een regelmatig terugkerend thema in haar boeken. Ze schreef ook een reeks rond de vrouwelijke privé-detective Kate Brannigan en een rond de profiler dr. Tony Hill, die de basis vormde voor de ITV-misdaadreeks Wire in the Blood.

Bibliografie

Suggesties