Boek
Nederlands

Een engel? Ik?

Virginy L. Sam (auteur), Marie-Anne Abesdris (illustrator), Lies Lavrijsen (vertaler)
Fenna heeft een hekel aan kinderen die beste van de klas zijn en moeders die in je spullen snuffelen. In haar dagboek schrijft ze haar tips en trucs om een echte lastpak te zijn. Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Een engel? Ik?
Auteur
Virginy L. Sam 1971-
Illustrator
Marie-Anne Abesdris 1977-
Vertaler
Lies Lavrijsen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Moi? Un ange!
Uitgever
Amsterdam: Horizon, 2022
268 p. : ill.
ISBN
9789464101737 (hardback)

Besprekingen

Een vermakelijke jeugdroman over Fenna en haar dagboek met tips om een zo groot mogelijke lastpak te zijn. Fenna is nooit de beste van haar klas. Ze haat de kinderen zelfs die de beste van de klas zijn. Ze heeft ook een hekel aan moeders die snuffelen in de bezittingen van hun dochter en haar kamer opruimen. Dus schrijft Fenna in haar dagboek al haar geheimen en trucs om anders te zijn en zoveel mogelijk plezier te hebben. Met veel humor geschreven. Met zwart-wit illustraties en speels typografie. Virginy L. Sam (1971) is schrijver en regisseur. Vanaf ca. 10 jaar.

Dagboek van een lastpak

Zagende moeders, lastige zusjes, ambetante klasgenoten, school is saaaaaai, ik doe lekker wat ik wil, drama en romantiek … Voor (ouders van) pubers dagelijkse kost. Fenna zit in het tweede middelbaar en doet over al dat soort dingen haar beklag en verhaal in haar dagboek. Ze bestempelt zichzelf als lastpak en nodigt de lezer uit om lid te worden van haar groepje.Het boek bevat weinig tekst in wisselende lettertypes (waardoor niet altijd alles even duidelijk is). De vele eenvoudige tekeningen en krabbels zorgen ervoor dat dit boek graag gelezen zal worden door kinderen vanaf een jaar of tien. Geen hoogstaande literatuur maar de eenvoudige, herkenbare en grappige anekdotes zorgen ervoor dat je wilt blijven doorlezen. In een wip lees je dit boek van 268 bladzijden uit. Ideaal voor jeugd die nog niet klaar is voor het echte werk, maar toch al de moeite doet om een boek vast te nemen. Leesplezier is verzekerd.In Frankrijk ging dit boek al 600 000 ke…Lees verder