Strip
Nederlands
Eerste scène, flash forward. Een edelhert ligt dood op de bosgrond, met een jonge, huilende vrouw aan zijn zijde. Tweede scène, heden: diezelfe jonge vrouw in haar appartementje. Ze is wat wereldvreemd, met weinig omhanden en weinig menselijk contact. En met veel fantasie, dat wel. Als bij de jonge vrouw de verveling weer eens toeslaat, stapt ze haar auto in en rijdt ze een eindje, tot aan een bos
Titel
Wildvlees
Auteur
Wide Vercnocke
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Bries, 2014
[72] p. : ill.
ISBN
9789461740120 (paperback)

Besprekingen

'Wildvlees' begint met een close-up van een open wond. De plaatjes worden groter, totdat we zien dat het om een aangereden hert gaat. Vervolgens begint het verhaal met een eenzame, verveelde vrouw die na nòg een sigaret en een kop koffie maar het bos ingaat, waar net de bronstige herten op zoek zijn naar geschikte reuen. De vrouw voelt zich instinctief aangetrokken tot een mannelijk hert. Na tussenkomst van een boswachter raken de twee elkaar kwijt. Het hert kan de vreemde vrouw en met name haar geur maar niet uit zijn hoofd zetten. Het gaat haar achterna en ondergaat een verbijsterende transformatie... 'Wildvlees' is een volstrekt origineel verhaal dat je niet kunt wegleggen tot je het hebt uitgelezen. Het jonge Vlaamse talent Vercnocke is een rasverteller en smeedt onwaarschijnlijke elementen tot een fascinerend geheel. Dat is ook nog fraai getekend, met name de passages in het bos doen denken aan een droom. Echt een aanrader.

Over Wide Vercnocke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Romboutman

Wide Vercnocke (Leuven, 28 november 1985) is een Belgisch tekenaar en illustrator.

Biografie

Wide Vercnocke werd geboren in Leuven op 28 november 1985, als jongste zoon van Rombout Vercnocke (1955) en Else Dierck (1957-2014), beiden licentiaat Germaanse Filologie. Hij groeide op in Kortenberg en doorliep daar de lagere school. Al vroeg bleek zijn tekentalent. Daarom koos hij voor de kunsthumaniora aan het Heilig Hart Instituut te Heverlee. Vercnocke bekwaamde zich verder aan de Sint-Lukas Hogeschool te Brussel (nu Campus Sint-Lukas) waar hij het Masterdiploma haalde in de Beeldende Kunsten, afdeling Grafisch Ontwerp (2010).

Zijn afstudeerwerk aan Sint-Lukas werd meteen zijn eerste gepubliceerde strip: "Mijn Muze ligt in de zetel" (2013). Daarna volgden "Wildvlees" (2014), "Narwal" (2016) en "Drieman" (2020). Alle strips werden gepubliceerd door de uitgeverij "Bries".

Tussendoor werkt hij als freelancer. Tekeningen v…Lees verder op Wikipedia