Strip
Nederlands

Een ei voor twee

Wilbur (scenarist), Conrad (auteur), André Franquin (naar het werk van)
In de jungle van Palombië zijn twee kleine Marsu’s geboren... met maar één staart voor twee! Als de onafscheidelijke tweeling tenprooi valt aan een vleesetende plant, worden ze gered door twee rijkeluiskinderen die besluiten de diertjes mee naar huis te nemen. Maar zijn Marsu’s wel geschikt als huisdier? Of zal hun jungleinstinct het huis op stelten zetten?Dit vrolijke en grappige avontuur van de
Titel
Een ei voor twee / tek. Didier Conrad ; scen. Wilbur en Conrad ; naar een personage dat bedacht werd door André Franquin
Scenarist
Wilbur
Auteur
Conrad
Naar het werk van
André Franquin
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
[Monaco]: Marsu Productions, 2013
47 p. : ill.
ISBN
9782354261009 (paperback)

Besprekingen

Een humoristisch stripverhaal met tekeningen van Didier Conrad in kleur en teksten van Wilbur in ballonnen, het tweede deel in de serie 'Marsu kids'. In het nest van de Marsupilami in de jungle van Palombië wordt een Siamese tweeling geboren die met de staart aan elkaar vast zit. Een miljardair op vakantie ontvoert op aandringen van zijn verwende kinderen de tweeling naar zijn huis. Dat vraagt om moeilijkheden. Nadat de tweeling zijn huis geruïneerd heeft, worden ze teruggebracht naar hun nest, niet nadat de Marsupilami de miljardair nog even afgestraft heeft. Een aardig, goed getekend stripverhaal voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Over Wilbur

CC BY 3.0 - Foto van/door Alexrk2

Wilbur is een plaats (town) in de Amerikaanse staat Washington, en valt bestuurlijk gezien onder Lincoln County.

Demografie

Bij de volkstelling in 2000 werd het aantal inwoners vastgesteld op 914. In 2006 is het aantal inwoners door het United States Census Bureau geschat op 894, een daling van 20 (-2,2%).

Geografie

Volgens het United States Census Bureau beslaat de plaats een oppervlakte van 3,5 km², geheel bestaande uit land. Wilbur ligt op ongeveer 662 m boven zeeniveau.

Plaatsen in de nabije omgeving

De onderstaande figuur toont nabijgelegen plaatsen in een straal van 32 km rond Wilbur.

Externe links

  • (en) Statistieken, kaarten en andere informatie over Wilbur op city-data.com
  • website Wilbur

Lees verder op Wikipedia