Dvd Engels

Merlijn de tovenaar

Wolfgang Reitherman (regisseur), Terence H. White (naar het werk van), George Bruns (componist)

Merlijn de tovenaar

Wolfgang Reitherman (regisseur), Terence H. White (naar het werk van), George Bruns (componist)
  • Vanaf 6-8 jaar
  • Vanaf 9-11 jaar
Als bekend wordt dat degene die een behekst zwaard diep uit een grote steen trekt de volgende koning van Engeland zal worden, proberen velen vergeefs het zwaard uit de steen te trekken.
Titel
Merlijn de tovenaar
Regisseur
Wolfgang Reitherman
Naar het werk van
Terence H. White
Componist
George Bruns
Uniforme titel
The sword in the stone
Taal
Engels
Uitgever
Disney DVD, [2015]
1 dvd-video
Oorspr. opname
1963
Speelduur
76 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden Walt Disney productie
EAN
8717418175979

Besprekingen

Disney's klassieke tekenfilm uit 1963 onder regie van Wolfgang Reitherman is nu opnieuw uitgebracht. Het verhaal is een zeer vrije bewerking van het boek van T.H. White en gaat over de jeugdjaren van de latere koning Arthur en diens trouwe metgezel en leermeester Merlijn de tovenaar. De onhandige schildknaap in opleiding Wart blijkt als enige het behekste zwaard uit een grote steen te kunnen trekken en zal daarom de volgende koning van Engeland worden. De Speelfilmencyclopdedie schrijft: 'De film heeft nooit die aandacht gekregen die hij toch verdiende. De Nederlandse nasynchronisatie is overigens perfect.' 2 1/2 ster. De dvd bevat diverse leuke extra's zoals twee korte tekenfilms met Goofy en met Mickey Mouse, sing-along songs en een plakboek.