Strip
Nederlands

De koningin van de zwarte Alfen

Yann (scenarist), Roman Surzhenko (illustrator)

De koningin van de zwarte Alfen

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Net zoals Aaricia is Wolvin het beu om te wachten tot Thorgal terugkeert. Ze beslist om naar Bag Dadh te gaan om hem te vinden. Onderweg kruist ze het pad van de dwerg Tjahzi, die ook op zoek is naar Thorgal. De zwarte alfen maken de dwergen het leven zo moeilijk, dat ze Thorgals hulp absoluut nodig hebben. Zo komt Wolvin terecht in een avontuur die haar wildste kant naar boven brengt.
Titel
De koningin van de zwarte Alfen
Scenarist
Yann
Illustrator
Roman Surzhenko
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La reine des alfes noirs
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2016
48 p. : ill.
ISBN
9789055819232 (paperback)

Besprekingen

Deze parallelreeks van de hoofdserie rond Thorgal heeft als hoofdpersoon zijn dochtertje Wolvin dat met de dieren kan communiceren. Na behoorlijk gevaarlijke avonturen is zij weer terug bij haar moeder Aaricia, terwijl haar vader vermoedelijk in Bag Dadh zit. Zij heeft gezelschap van een verstandig aapje, dat eigenlijk een betoverde Arabische prinses is. Wanneer Wolvin tegen de wensen van haar moeder haar vader wil gaan zoeken, ontmoet zij de dwerg Tjahzi die haar hulp dringend nodig heeft. Zij krijgen hulp van Cleo, de afgezette sleutelbewaarster, en zonder het te weten ook van de in het vorige verhaal betoverde halfgod Vigrid die verliefd is op Aaricia. Yann heeft weer een gecompliceerd scenario afgeleverd dat weinig onderdoet voor plots van zijn voorganger Jean Van Hamme. Hij toont de serie uitstekend te kennen en voert personen op die ooit eerder in de hoofdserie voorkwamen. De bedoeling is dat na het volgende deel over Wolvin deze parallelreeks samen met die over Kriss van Valnor…Lees verder

Over Yann

Yannick Le Pennetier (Marseille, 25 mei 1954), beter bekend onder zijn pseudoniemen Balac en Yann, is een Frans scenarioschrijver van stripverhalen.

Bibliografie

Reeksen