Strip
Nederlands

Raïssa

Yann (scenarist), Roman Surzhenko (illustrator)
Wolvin, de dochter van Thorgal, is een bijzonder kind. Net als haar broer Jolan heeft ze een gave: ze kan met dieren communiceren. Terwijl Thorgal verre avonturen beleeft en moeder Aaricia het huishouden bereddert, heeft Wolvin onrustwekkende ontmoetingen in de omtrek van het dorp. Zo maakt ze in het eerste deel van deze spin-off kennis met een meute wolven die op de loer liggen voor verdwaalde re
Titel
Raïssa
Scenarist
Yann
Illustrator
Roman Surzhenko
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Raïssa
Editie
1
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2011
48 p. : ill.
ISBN
9789055817627 (paperback)

Besprekingen

Wolvin, dochter van de onoverwinnelijke Thorgal, kan met dieren praten en begrijpt hen ook. Dat komt haar bijzonder goed van pas als ze in het bos op een roedel wolven stuit, aangevoerd door de kwaadaardige Raïssa. Wolvin kan na een bloedig gevecht ontkomen en belandt in een sprookjesachtige en vreedzame wereld van koning Azzalepston. Na het succes van de stripserie 'Thorgal', waarvan ruim dertien miljoen albums zijn verkocht, zijn er twee spinoff reeksen ontstaan: 'Wolvin' en 'Kriss van Valnor', die op hun beurt samen horen in de overkoepelende serie 'De werelden van Thorgal'. Scenario's en tekenwerk zijn niet meer van de oorspronkelijke bedenkers, maar blijven vrij behoorlijk het originele concept getrouw. Enige voorkennis van de oorspronkelijke serie is meegenomen. Oudere kinderen zullen deze merkwaardige mengeling van de Vikingwereld en de sf-elementen wel kunnen waarderen.

Over Yann

Yannick Le Pennetier (Marseille, 25 mei 1954), beter bekend onder zijn pseudoniemen Balac en Yann, is een Frans scenarioschrijver van stripverhalen.

Bibliografie

Reeksen