Strip
Nederlands

Skald

Yann (scenarist), Roman Surzhenko (illustrator)
Wolvin leeft nog steeds in het woud en is onderwegnaar haar dorp. Crow zit haar nog steeds op dehielen. Aaricia rouwt om Thorgal en om haar dochter.Daardoor dringt het niet tot haar door dat ze doorLundgen misleid wordt. Ze overweegt zelfs een nieuwleven met hem te beginnen.Het lijkt een hopeloze situatie, maar gelukkigkunnen Aaricia en Wolvin rekenen op de steun ende bescherming van enkele goede
Titel
Skald
Scenarist
Yann
Illustrator
Roman Surzhenko
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Skald
Editie
1
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2015
48 p. : ill.
ISBN
9789055818808 (paperback)

Besprekingen

Vijfde deel in de (naar verwachting) zevendelige stripserie rond Wolvin, de jonge dochter van Thorgal. De serie rond de bekende held wordt uitgebreid met 'De werelden van Thorgal', rondom randfiguren uit de hoofdserie. Een lastige taak voor de tekenaar, die de bekende stijl moet handhaven; een lastige taak ook voor de scenarist, die de verhaallijnen moet belanceren en laten corresponderen met het hoofdverhaal, bekende karakters voorbij laten komen, en het ook nog spannend moet houden. Het lukt matig tot redelijk. Wolvin, in het vierde deel weggelopen, wordt weer herenigd met moeder Aaricia. Daar tussen doen zich wat onduidelijke verwikkelingen voor en ontsnapt ze aan de boze Raissa. Niet los van de vorige delen te lezen (dit deel is het vervolg op 'Crow', 2014)* en eigenlijk ook niet van de hoofdserie. Voor de verstokte (nu ook al vaak wat oudere) fan.

Over Yann

Yannick Le Pennetier (Marseille, 25 mei 1954), beter bekend onder zijn pseudoniemen Balac en Yann, is een Frans scenarioschrijver van stripverhalen.

Bibliografie

Reeksen