Boek
Nederlands

Mijn eerste kriebelbeestjesboek

Zoë Ingram (illustrator)
+1
Mijn eerste kriebelbeestjesboek
×
Mijn eerste kriebelbeestjesboek Mijn eerste kriebelbeestjesboek

Mijn eerste kriebelbeestjesboek

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wist je dat sprinkhanen oren op hun knieën hebben? Of dat een duizendpoot even snel achteruit kan lopen als vooruit? Maak kennis met twintig kriebelbeestjes. Met een grote kleurenillustratie van elk dier. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Insecten
Titel
Mijn eerste kriebelbeestjesboek
Illustrator
Zoë Ingram
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
My first book of minibeasts
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2023
45 p. : ill.
ISBN
9789047714323 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk en informatief prentenboek over allerlei soorten insecten en andere dieren die je binnens- of buitenshuis kunt vinden. Aan de hand van vrolijk gekleurde, grote tekeningen ontdekt de jonge lezer de meest voorkomende kriebelbeestjes, van de glinsterende gloeiworm tot de onopvallende mier en van de duizendpoot tot de slak. Leer twintig kriebelbeestjes herkennen en kom van alles te weten: wat ze eten, waar ze leven en meer verrassende feitjes. Met informatieve teksten in duidelijke taal en levendige en gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.Zoë Ingram is een Schotse illustrator. Eerder maakte ze ‘Mijn eerste zeedierenboek’* en ‘Mijn eerste vogelboek’**.

Mijn eerste kriebelbeestjesboek

Twintig kriebelbeestje passeren de revue in dit boek, van vlinders en hommels tot glimwormen en kakkerlakken. Alle kriebelbeestjes worden paginagroot getekend met ernaast een fiche en een 'wist je dit?'. Op een felgekleurde achtergrond wordt nog even een korte uitleg gegeven over kenmerkende eigenschappen van het diertje. Helemaal achteraan treft men het register aan waar je de beestjes kan aankruisen die reeds gezien hebt.De kaft en de schutbladen van dit boek zijn knap getekend en uitnodigend, helaas contrasteert de inhoud van het boek met de mooie, veelbelovende buitenkant. Kriebelbeestjes zijn klein en wanneer je ze vergroot wil weergeven, moeten ze tot in het kleinste detail uitgewerkt worden. Dat ontbreekt helaas in de tekeningen, zoals de slak die zo statisch en droog overkomt, hoewel hij normaal overal een slijmspoor achterlaat, een duizendpoot met zulke korte pootjes dat hij nooit vooruit zou kunnen geraken of een gewone huisspin zonder één haartje op zi…Lees verder