Soms gaat lezen moeizaam. Voor personen met een leesbeperking vind je in de bibliotheek een eigen aanbod. Er zijn groteletterboeken, luisterboeken, Daisy-boeken en dyslexievriendelijke boeken. Ook heb je een Makkelijk Lezen-Plein voor de jongsten.

Groteletterboeken

Soms gaan onze ogen langzamerhand achteruit. Dan is het handig om een roman te lezen met grote letters.

Hier vind je een overzicht van alle groteletterboeken.

Luisterboeken

Luisterboeken zijn cd's met audio-opnames. Hiermee kan je een boek beluisteren, verteld door een sterke verteller.

Hier vind je een overzicht van alle luisterboeken.

Daisy-boeken

Daisy-titels zijn luisterboeken voor personen met een leesbeperking. Je luistert naar een vertelstem via een cd-schijfje, een app of een website. Tijdens het luisteren kan je zo het boek lezen op je eigen ritme.

Hier vind je alle informatie over Daisy-boeken.

Dyslexievriendelijke boeken

Voor personen met dyslexie zijn er boeken beschikbaar met een lettertype dat rustgevend is voor de ogen.

Hier vind je een overzicht van alle dyslexievriendelijke boeken.

Makkelijk Lezen - plein voor kinderen

In de jeugdbibliotheek vind je op het Makkelijk Lezen - plein verhalen en weetjes in een aangepast taalgebruik met een duidelijke lay-out en aangenaam lettertype.

Hier vind je alle informatie over het Makkelijk Lezen - plein.