de Leesjury Mechelen

De Leesjury is een jury van kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar. De juryleden lezen een selectie van zo'n 8 boeken per leeftijd en kiezen daaruit de drie mooiste titels.

Je kan dit gewoon op je eigen tempo vanuit je zetel doen als individuele lezer, maar je kan ook met andere kinderen samenkomen in leesgroepen. In de leesgroepen ga je samen met leeftijdsgenootjes en een begeleiderĀ speels en creatief met de boeken aan de slag.

banner de Leesjury Lees je mee?

Hoe werkt het?

Als je alle titels van jouw leeftijdsgroep hebt gelezen, mag je stemmen! De Mechelse stemmen worden, samen met alle stemmen van heel Vlaanderen, verzameld en geteld. Hieruit komt per groep een winnaar uit de bus, die zich het beste jeugdboek van het jaar mag noemen.

Na de stemming zal je een uitnodiging krijgen voor het fantastische slotfeest van de Leesjury in mei 2022. Enkele auteurs of illustratoren van deelnemende boeken zijn dan aanwezig. Tijdens het feest worden de winnaars van de Leesjury bekend gemaakt.

Klinkt dit super-super-superleuk? Doe mee, word Leesjurylid en kies de beste kinder- en jeugdboeken van leesjaar 2021-2022!